'1000 Zonnen' een week lang achter de schermen bij Cirque du Soleil

zondag 24 juli 2016

'1000 Zonnen' draait deze week vijf dagen lang mee achter de schermen bij het wereldberoemde Cirque du Soleil. Een primeur, want nooit eerder kreeg een Belgische cameraploeg een week lang totale vrijheid om achter de schermen te filmen.

Danny en Quinten, twee jongen Belgische acrobaten, zullen als gids fungeren. Het levert knappe verhalen en prachtige fragmenten op.


Naast deze exclusieve beelden zijn er ook genoeg bekende gezichten deze week. Maureen Vanherberghen is op haar zoektocht naar de grootste zomerhit deze week in Aalst, Mathias Vergels en Nawfel Bardad-Daidj bouwen een toren waar ze zelf bovenop staan, en een nietsvermoedende voorbijganger mag het opnemen tegen wielergrootheden als Lucien Van Impe en Roger De Vlaeminck.

Wordt vervolgd
Een unieke Wordt vervolgd deze week in '1000 Zonnen', want voor het eerst kreeg een Belgische televisieploeg totale vrijheid om een week lang te draaien achter de schermen van de grootste entertainment-act ter wereld: Cirque du Soleil. Twee jonge Belgische acrobaten, Danny Vrijsen en Quinten Mangelschots, zijn onze gidsen. Deze stoere gasten doen een spectaculaire act met het teeterboard, een soort wipplank waarmee ze elkaar in de hoogte en door de tent slingeren.

Quinten is zenuwachtig, want hij treedt voor het eerst op met zijn familie in het publiek. Dat had eigenlijk vorig jaar moeten gebeuren, maar toen scheurde hij bij een repetitie zijn ligamenten en moest hij opgeven. Quinten hoopt dat deze keer alles goed loopt, zodat zijn familie voor het eerst ziet dat hij echt bij Cirque du Soleil optreedt. Danny vormt dan weer een koppel met Haley, een acrobate uit Californië – ze zijn dus een van de Cirque-du-soleil-liefdesparen.

Cirque du Soleil is niets minder dan gigantisch: het heeft zo’n 4000 medewerkers, waaronder 1300 artiesten uit meer dan 50 landen. Ze speelden al voor bijna 155 miljoen bezoekers overal ter wereld. En deze keer, in Knokke-Heist, is 1000 zonnen er de hele week bij.

Maandag 25 juli
Zijn Vlamingen goede speechers? Kunnen ze een podium beklimmen en het woord richten tot de massa? Of durven ze dat alleen als ze wat veel gedronken hebben op een trouwfeest? '1000 Zonnen' doet de test: de rubriek M/V met talent daagt deze week de Gentenaars uit om hun redenaarstalent te tonen.

In het Waalse dierenpark Forestia leven de dieren vreedzaam samen in het wild. Eigenlijk net zoals in een Disneyfilm, dachten Stef en Michael, onze twee niet al te snuggere reclamemakers. Zoals altijd leidt dat tot een goedbedoelde, maar toch vooral hilarische reclamespot.

'1000 Zonnen', maandag 25 juli om 19.40 uur op Eén.

1000zonnen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers