Het beste van 'De Huisdokter' op VIJftv

maandag 25 februari 2008

In de achtste en (voorlopig) laatste aflevering van 'De Huisdokter' op VIJFtv blikken we terug op de hoogtepunten van de voorbije twee seizoenen van het programma. Hoogtepunten, niet alleen uit de afleveringen, maar ook uit de bloopers, want Peter en Michèle op één opnameset, dat is humor gegarandeerd!

Het begint met een overzicht van waar 'De Huisdokter' allemaal geweest is, wat de grootste en vaak terugkomende problemen waren, en tenslotte een overzicht van voorgestelde oplossingen en tips.

Op een goed jaar tijd hebben de huisdokter en haar team maar liefst dertien huizen aangepakt die onverkoopbaar bleken. Ze stonden al maanden, sommige zelfs jaren op de vastgoedmarkt, en niemand wilde ze hebben. Peter en Michèle blikken onder meer terug op het huis van Jos, in Montenaken, met de totaal afgeleefde badkamer.  Een ander vaak voorkomend probleem was dat huizen volgestouwd waren met meubelen en kleine prullaria. Denk maar aan Sint-Katelijne-Waver, of de belle-epoque-woning in De Haan.

'Te persoonlijk' is ook een vaak gehoorde kritiek van 'De Huisdokter'. Als je je huis te koop stelt, moet je ervoor zorgen dat kandidaat-kopers alleen oog hebben voor de ruimte en de luxe die ze kunnen kopen, en niet voor persoonlijke foto's, souvenirs en andere dingen die de aandacht zullen afleiden. De herenwoning in Nieuwpoort is daar een mooi voorbeeld van, en de bungalow in Kapellen droeg ook nét iets te veel persoonlijke herinneringen van de eigenaars mee.

Na twee seizoenen 'Huisdokter' zijn er meer dan vijfhonderd liter verf nodig geweest, ontzéttend veel nieuwe, neutralere decoratiestukken, heel wat sobere meubelen en hier en daar nieuwe vloerbekledingen. In totaal is iets meer dan 50.000 euro gespendeerd, maar ... mét resultaat. De kandidaat-kopers die na het huisbezoek van de dokter opnieuw kwamen kijken, waren àltijd een stuk enthousiaster en zelfs hier en daar werd metéén een bod gedaan op de woning. Vijf huizen werden quasi onmiddellijk verkocht, de anderen hadden nog iets langer nodig.

'De Huisdokter', dinsdag 25 februari om 21.30 uur op VIJFtv.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers