'De Wilde Keuken' vrijdag over inktvis

donderdag 26 februari 2015

Het is eerder een mossel, eerder een slak, een weekdier, maar hij mag vis heten van de mens. Inktvis is goed beschouwd geen vis. Geen graatje in te bekennen en het slakkenhuis, de schelp zit binnenin.

Dat is veel minder lastig dan om je heen.


Je hebt er veel, een paar honderd soorten, en sommige kunnen zwemmen als een straalmotor onder water en van die soort, pijlinktvissen, komen er alsmaar meer naar het noorden.

Pijlinktvissen zijn de jongste jaren interessant geworden voor vissers op de Noordzee die de dieren flessen noemen. Italianen maken vanouds van flessen ringen die ze bakken, gepaneerd. Maar de inktvissen moeten ze daartoe tegenwoordig uit Scheveningen halen. En de inkt? Daar weet de Hollandse handel nog niet goed raad mee.

In 'De Wilde Keuken' wordt er pasta mee geverfd. Zwart. En lekker? Moet je aan Italianen vragen. Ja, zeggen ze.

'Inktvis', vrijdag 27 februari om 20.55 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers