Ben Crabbe interviewt zeven sterke sporticonen in tweede reeks 'Karakters'

donderdag 20 november 2014

Vanaf maandag 1 december pakt Canvas zeven weken uit met de tweede reeks van 'Karakters'. Net als in de fel gesmaakte eerste reeks praat Ben Crabbé met zeven absolute sporticonen.

Zeven sporters of ex-sporters waarvoor hij al jaren een eindeloze bewondering koestert. Ambitieuze doordouwers, bevlogen talenten, kampioenen die het allerhoogste bereikt hebben. In de sport en vaak ook in het leven.


Alle zeven gunnen ze Ben een unieke inkijk in hun karakter. In zeven boeiende gesprekken vertellen ze hem hun verhaal. Eerlijk en puur. Ze leggen hun karakter bloot, vertellen waarom ze zijn wie ze zijn en tonen regelmatig het achterste van hun tong.

Ben Crabbé: 'Uren heb ik aan hun lippen gehangen. Ze hebben me doen lachen, ze hebben me ontroerd én ze hebben me verrast. Soms denk je dat alles al verteld is, maar er is altijd meer. Het was een unieke ervaring, een voorrecht zelfs, om deze zeven karakters te mogen interviewen.'

Jan Mulder, vijftig jaar geleden topspits bij Anderlecht en dezer dagen opnieuw hotter dan hot in Vlaanderen, dribbelt een uur lang geniaal met woorden. Genialer dan Ronaldo dat ooit met een bal zal kunnen.

Kim Clijsters, sinds twee jaar een doodgewone huisvrouw uit Opitter, ontvangt Ben bij haar thuis en vertelt over haar unieke vriendschap met Justine Henin en over het veel te vroege afscheid van haar vader Lei.

Steven Defour, nog altijd maar 26 en de meest besproken voetballer op de Belgische velden, praat voor het eerst over zijn turbulente jaren op en naast het veld. Over zijn aangeboren grinta. Over de permanente controverse rond zijn naam.

Eddy Merckx neemt Ben aan de vooravond van zijn 70ste verjaardag mee naar enkele unieke plekken uit zijn jeugd en vertelt hoe moeilijk het is om elke dag opnieuw Eddy Merckx te zijn. Om altijd en overal opgeëist te worden.

En Luc Nilis doorbreekt voor het eerst in tien jaar de stilte rond zijn figuur. Hij spreekt nog één keer over zijn geniale voeten, maar ook over de donkere jaren die hij na zijn carrière beleefde.

Vijf topkarakters. En daar komen er binnenkort nog twee bij. Twee namen die we nu nog even opsparen. Zeven in totaal dus, samen goed voor een ijzersterke affiche. En een prachtige tweede reeks van 'Karakters'.

'Karakters', vanaf maandag 1 december om 20.40 uur op Canvas.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers