Cartoon Network's 'Adventure Time' naar het witte doek

maandag 2 maart 2015

'Adventure Time' ('Tijd voor Avontuur'), een van de populairste reeksen op televisiezender Cartoon Network, krijgt een vervolg op het grote scherm.

Momenteel wordt er samen met Warner Bros. aan een animatiefilm gewerkt. In 'Adventure Time' volgen we de escapades van de 12 - jarige jongen Finn en z'n beste vriend, de hond Jake, in het Land van Ooo.


Het project zal geproduced worden door Chris McKay en Roy Lee. McKay werd recent ingeschakeld om 'The Lego Batman Movie' van Warner Bros. te regisseren, en samen met Dan Lin verzorgde hij de productie van Warner's baanbrekende animatiefilm 'The Lego Movie'. Die film brak records aan de box office, en bracht sindsdien maar liefst 468,7 miljoen dollar wereldwijd op. Cartoon Network Studios wordt betrokken in de productie samen met Pendleton Ward, die ook bij het schrijf- en productieproces van de film ingeschakeld zal worden.

De makers van 'The Lego Movie' zijn ook de drijvende krachten achter 'Ninjago', dat gebaseerd wordt op de gelijknamige, ninja - geïnspireerde LEGO - speelgoedlijn waarvan ook een reeks op Cartoon Network loopt. Ook een sequel van 'The Lego Movie' is in de maak. Als franchise bezit 'Adventure Time' het potentieel om een dergelijk cultureel fenomeen te worden.

Over 'Adventure Time' ('Tijd voor Avontuur')
De reeks is een creatie van Pendleton Ward, die eerder z'n sporen verdiende als storyboard artist bij The Marvelous Misadventures of Flapjack. De vele verwijzingen naar de moderne popcultuur (Nintendo, The Legend of Zelda, Star Wars, Dungeons & Dragons) en subtiele toespelingen op volwassen onderwerpen in combinatie met de kleurrijke animaties en surreële humor zorgen ervoor dat de reeks niet alleen bij kinderen maar ook bij een ouder publiek in de smaak valt, waardoor 'Tijd voor Avontuur' ('Adventure Time') een echte culthit geworden is bij jong en oud.

'Tijd voor Avontuur' won reeds een Emmy Award in de categorie 'Outstanding Individual Achievement in Animation' en de reeks pakte ook al een BAFTA Award in de categorie 'Children's International.'

Het zesde seizoen van 'Tijd voor Avontuur' is vanaf 2 maart elke dag om 19.35 uur te zien op Cartoon Network.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers