'Control Pedro' genomineerd voor International Format Award

dinsdag 20 maart 2018

'Control Pedro' is genomineerd voor een Internationale Format Award in de categorie Best Multi-Platform Format 2018. Dat maakte het vakblad C21 International zopas bekend. 'Control Pedro' is een programma van Woestijnvis voor VIER en loopt intussen met een tweede seizoen op de zender.

De andere genomineerden in die categorie zijn 'Vlogglebox' (E4/UK), 'The Cabin' (Strix Sweden), 'Celebrity Showmance' (ITV/UK), 'Amnesia' (RTP) en 'Eighteen' (ITV Sweden). De International Format Awards zijn de belangrijkste prijzen voor nieuwe en originele televisieprogramma’s.


Voor deze editie werden bijna driehonderd nieuwe formats ingestuurd, door alle grote namen van de internationale productiehuizen. Vijftig daarvan werden geselecteerd door een internationale jury met daarin vertegenwoordigers uit de Europese en Amerikaanse media-industrie. Andere Belgische formats die genomineerd zijn in andere categorieën: 'Did you get the message?' (Shelter/VTM) en 'Lip Sync Stories' (De Mensen/VTM) in de categorie Best Comedy Format. 'Greetings From' (Lecter/VTM) in de categorie Best Factual Entertainment Format. 'Sorry About That' (Warner/Eén) in de categorie Best Studio Based Gameshow Format.

De winnaar wordt bekend gemaakt op het Format Awards Gala Dinner op 7 april bij de aanvang van de MipFormats. Bij eerdere edities vielen 'Bloot & Speren' (2015,Woestijnvis) en 'Benidorm Bastards' (2010, Shelter) al in de prijzen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers