'De Dag' reeds 500.000 keer opgevraagd bij Telenet

woensdag 25 april 2018

Na het succes van 'Chaussée d'Amour' haalt nu ook de tweede Telenet-reeks 'De Dag' sterke resultaten met ruim 500.000 opvragingen. Drie weken na de lancering heeft 23% (1 op 4) van de Play & Play More klanten de nieuwe Vlaamse fictiereeks bekeken.

De serie begint ook aan zijn internationale carrière met reeds drie buitenlandse aankopen.


Op 26 maart lanceerde Telenet 'De Dag' in Play en Play More. Fictieliefhebbers konden naar hartenlust kijken, want alle 12 afleveringen werden in één keer ter beschikking gesteld. Daar werd gretig gebruik van gemaakt: 66% van de kijkers bekeek de volledige reeks binnen de week, 29% binnen de 3 dagen en 2% bleek verslingerd en heeft alle afleveringen op één dag bekeken. De reeks werd dus stevig gebinged, 87% keek vijf of meer afleveringen meteen na elkaar.

'We zijn enorm blij om te horen dat de reeks waar we zo lang en graag aan gewerkt hebben, aanslaat bij de kijkers. Vooral het hoge bingegehalte doet ons plezier. We zien deze cijfers als een beloning van de inspanningen van de volledige cast en crew', aldus de bedenkers Jonas Geirnaert en Julie Mahieu.

'De Dag' begint nu ook aan een internationaal succesverhaal. De serie werd reeds verkocht aan Duitsland (ZDF Neo), Nederland (Vodafoneziggo - Movies&Series) en Engeland (Virginmedia) en zal in deze territoria later dit jaar gelanceerd worden. Momenteel verschijnen er in Duitsland ook de eerste recensies in het kader van de conferentie 'Serien Summit' in Keulen. Die zijn net zoals in Vlaanderen zeer lovend. Zo schrijft de Frankfurter Allgemeine, het dagblad met het grootste bereik buiten Duitsland: 'De grootste indruk maakte het Belgische format 'De Dag'. Hoewel het concept niet nieuw is en er al ontelbare filmbanken beroofd werden, zorgt de plot voor zowel ademloze spanning als emotionele betrokkenheid. Het doet denken aan het typisch Belgische, bijna pijnlijk realisme van de gebroeders Dardenne, waar er toch ruimte is voor poëzie.'

'De Dag' is de eerste fictiereeks van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu, geregisseerd door Gilles Coulier en Dries Vos. Een dag lang ontspint zich een spannend kat-en-muisspel tussen politie en gijzelnemers bij een bankoverval. De kijker leert al snel dat niet alles is wat het lijkt en ontdekt in iedere aflevering een nieuw stuk van de puzzel.

In 'De Dag' zien we onder meer Sofie Decleir, Titus de Voogdt, Maaike Neuville, Jeroen Perceval, Geert Van Rampelberg, Bert Haelvoet, Barbara Sarafian, Ruth Becquart, Johan Van Assche, Willy Thomas, Lynn Van Royen maar ook Imani De Caestecker, Zouzou Ben Chikha, Jelle De Beule, Lukas De Wolf en en Bob Snijers. De soundtrack werd gecomponeerd door Roundhouse en David Martijn, gitarist van de Belgische electro-band Goose.

'De Dag' is een Telenet-reeks geproduceerd door FBO/Woestijnvis, in coproductie met VIER en ZDF Neo, met de steun van het VAF/Mediafonds en de Belgische Tax Shelter. De internationale verkoop is in handen van Dynamic Television. De serie is later dit jaar ook te bekijken op VIER.

Persbericht oona/Telenet
http://www.telenet.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers