Gouden award voor Thor!

woensdag 31 januari 2007

Thor! is weer aan het feest. Vorige week bereikte hij na zestien weken eindelijk de koppositie van de Ultratop, en vanmorgen werd de Eurosong for kids-winnaar op school verrast met een gouden award. Hij is meteen ook de jongste artiest ooit die deze eer te beurt viel.

N


ooit eerder was een artiest 'langer onderweg' naar de toppositie van de hitparade dan Thor! In 1996 haalde Rob De Nijs na vijftien weken een nummer 1 met 'Banger hart'. Thor heeft dus nog een weekje langer moeten wachten.

Vandaag verraste platenfirma EMI Thor! in zijn klas met een gouden award voor 'Een tocht door het donker'.  Met meer dan 15.000 verkochte singles en legale downloads mag Thor! zich bij het selecte clubje rekenen van artiesten die letterlijk goud waard zijn.  Daarbij is het opmerkelijk dat meer dan 1 op 3 singles legaal werden gedownload via on line muziekwinkels.

De 9-jarige Thor! is meteen ook de jongste artiest in de geschiedenis van de Belgische Ultratop die een gouden award mocht ontvangen. Hij is dan ook zeer blij.

Thor: 'Ik ben supertrots, zeker omdat ik de jongste award-winnaar ooit ben. Ik ga deze prijs zeker ophangen naast mijn stapelbed. De award ziet er ook cool uit, met een lampje erin. Dat ga ik gebruiken als nachtlampje.'

Wie wordt de opvolger van Thor?
Ondertussen wordt bij Eén en Ketnet al volop gewerkt aan de volgende 'Eurosong for kids'. Tieners tussen 10 en 15 jaar hebben nog tot 14 februari de tijd om zich met een zelfgeschreven song in te schrijven. De winnaar van de nationale finale vertegenwoordigt België op het vijfde Junior Eurovisiesongfestival op 8 december in Rotterdam.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers