Greet De Keyser Amerika-correspondente VTM NIEUWS

donderdag 3 september 2015

Op donderdag 3 september werd in 'VTM NIEUWS' bekend gemaakt dat Greet De Keyser met onmiddellijke ingang voor VTM NIEUWS, Qmusic en JOE fm als correspondente aan de slag zal gaan bij breaking news uit de States.

Maar vooral zal Greet vanuit Washington de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen, die gepland staan op 8 november 2016, verslaan. De debatten zijn al volop aan de gang, de nieuwe peilingen tonen aan dat de Republikeinse kandidaat Donald Trump zijn opmars voortzet en dat democrate Hillary Clinton licht terrein verliest.


Met nog meer dan een jaar te gaan, wordt er nu al volop gestreden en dus zal Greet De Keyser, samen met Elke Pattyn en Romina Van Camp Team USA vormen. Samen volgen ze de Amerikaanse verkiezingen op de voet en brengen ze live verslag uit, Greet en Romina vanuit Amerika, Elke vanuit de 'VTM NIEUWS'-studio.

Kris Hoflack, algemeen hoofdredacteur VTM NIEUWS: 'Buitenlands nieuws is belangrijk voor VTM NIEUWS en daar zetten we dan ook hoog op in. Greet is de meest iconische nieuwscorrespondente van de voorbije 25 jaar. Zo interviewde zij als één van de eerste buitenlandse correspondenten onder andere George Bush en was ze er ook bij op 9/11. Greet woonde en werkte sinds 2000 in Washington en versloeg eerder al de presidentsverkiezingen van 2000, 2004 en 2008. Zij is dus dé geknipte vrouw om voor VTM NIEUWS breaking news uit de States te brengen en de verkiezingen van 2016 op de voet te volgen.'

Dat laatste doet ze echter niet alleen. Samen met Elke Pattyn en Romina Van Camp vormt De Keyser Team USA. Elke volgde in 2008 de Amerikaanse presidentsverkiezingen vanuit het hoofdkwartier van CNN, waar zij stage deed, en ook in 2012 bracht ze verslag uit over de herverkiezing van Barack Obama. Eveneens buitenlandcorrespondente Romina Van Camp liep stage bij het Amerikaanse CNN, alsook bij CBS.

Greet De Keyser: 'Voor mij wordt het een heerlijk spannend jaar, niet alleen omwille van de verkiezingen maar ook door het nieuwe team waarmee ik ga samenwerken. Ik kijk er naar uit om met de collega's van VTM NIEUWS deze nieuwe presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten  helemaal te coveren tot er een nieuwe president het Witte Huis wordt binnengereden. En voor breaking news kan je mij op alle momenten verwachten tijdens het nieuws. Na 16 jaar in de VS te wonen en te werken, is Amerika meer dan vertrouwd domein voor mij.'

Wordt het Hillary Clinton, Jeb Bush of toch Donald Trump? De strijd om de nominaties, de voorverkiezingen, de tv-debatten, de verkiezingsslag, … bij VTM NIEUWS beleeft de kijker het vanop de eerste rij, van de eerste tot de laatste minuut.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers