Grootste aids-charity-event ter wereld voor het eerst op Belgische tv

vrijdag 27 november 2015

Naar aanleiding van Wereldaidsdag, dinsdag 1 december, zendt de Belgische homozender OUTtv (Telenet, kanaal 551) met Life Ball in primeur het grootste aids-charity-evenement ter wereld uit.

Onze presentator Jens Geerts was dit jaar aanwezig in de Stadthalle in Wenen tijdens het evenement. In het kader van Wereldaidsdag zal deze reportage van Life Ball op dinsdag 1 december om 21.00 uur worden uitgezonden op OUTtv met als expliciet doel de kijkers bewust maken van de problematiek. Gemiddeld worden er elke dag 3 nieuwe diagnoses met hiv gesteld in België. Als je er niet bewust mee omgaat, kan het iedereen overkomen. Het is dus
nog steeds actueel. Daar is Charlie Sheen onlangs het bewijs van geworden', vertelt Marc Putman, CEO OUTtv Europe.


De Oostenrijkse organisator Gery Keszler kondigde recent aan dat de eerstvolgende Life Ball niet in 2016 zal plaatsvinden, maar pas opnieuw in 2017. Voor het eerst in 23 jaar slaat het grootste goede- doelenevenement in Europa een jaartje over om zich opnieuw uit te kunnen vinden. 'Een reden te meer om onze kijkers nu met het evenement in contact te brengen', aldus Putman.


Life Ball
Life Ball ondersteunt mensen met hiv of aids. Het evenement wordt jaarlijks in Wenen georganiseerd door de non-pro t organisatie AIDS LIFE, dat in 1992 werd opgericht door Gery Keszler en Torgom Petrosian. Het aids-charity-event trekt elk jaar duizenden feestvierders. Vele bekendheden zoals Bill Clinton, Elton John, Sophie Ellis-Bextor, Jean Paul Gaultier, Catherine Deneuve, Liza Minnelli, Sharon Stone, DitavonTeese, Anastacia, Heidi Klum, Naomi Campbell, Conchita Wurst, Mary J. Blige en Sean Penn doneren er maar al te graag hun tijd voor. Het evenement gaat gepaard met een heus concert, modeshow en afterparty. Life Ball levert jaarlijks honderdduizenden euro's op.

Persbericht OUTtv
http://www.out.tv/be/
OUTTVBE

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers