Jean Lambrecks vraagt 'De Kroongetuigen' over Dutroux niet uit te zenden

dinsdag 25 november 2014

Vandaag zou in Vilvoorde de nieuwe reeks van het reportageprogramma 'De Kroongetuigen' worden voorgesteld. Twee brieven gooiden echter roet in het eten.

VTM NIEUWS-hoofdredacteur Kris Hoflack licht toe:


'Vanavond -dinsdag 25 november 2014- hadden normaal gezien de eerste 2 afleveringen van 'De Kroongetuigen', over de zaak Dutroux, aan de pers getoond moeten worden. Anderhalf uur voor de persconferentie echter, heb ik 2 brieven ontvangen: 1 van de heer Jean Lambrecks en 1 van zijn advocaat. Uit de brief van de heer Lambrecks bleek naar aanleiding van een interview met de makers van 'De Kroongetuigen' in De Morgen op vrijdag 21 november, een misverstand te bestaan over de uitzending van het programma. In de tweede brief van zijn advocaat werd gevraagd om het programma niet uit te zenden. Die brieven verrasten me eerlijk gezegd, omdat er in alle gesprekken tot op heden nooit aangegeven werd dat de uitzendingen een probleem zouden kunnen vormen. Ik heb meteen contact opgenomen met de heer Lambrecks en we hebben afgesproken om de zaken morgen -woensdag 26 november- verder te bespreken. Onze juridische dienst heeft meteen ook contact opgenomen met advocaat van de heer Lambrecks, maar die was tot op heden niet bereikbaar. Het lijkt me beter om eerst de zaak te bespreken en om dit sereen te laten verlopen, hebben we beslist de persconferentie voorlopig uit te stellen. Ik ga om diezelfde reden voorlopig geen verdere commentaar geven. Ik wil eerst het gesprek met meneer Lambrecks aangaan en naar zijn bezorgdheden luisteren.'

Lambrecks heeft zijn medewerking niet verleend aan 'De Kroongetuigen', de familie Marchal was er wel actief  bij betrokken. Het is voorlopig nog afwachten wat er gaat gebeuren. De uitzending staat gepland voor donderdag om 21.40 uur.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers