Junes Callaert en Aaron Van Goethem spelen hoofdrollen in Ketnet Musical 'Unidamu'

zondag 4 december 2016

Tijdens de finale van 'Ketnet Musical' zondagmorgen op Ketnet kwamen de kijkers te weten welk duo de hoofdrollen Max en Floris zal spelen in Ketnet Musical 'Unidamu'.

Geen verliefd koppel dit jaar, wel een hecht broertjespaar. Obe Lambert en Junes Callaert waren in de running voor de rol van kleine broer Max. Neel Hannes en Aaron Van Goethem streden voor de rol van oudere broer Floris. De vier finalisten speelden elk twee scènes, waarbij telkens een andere Max tegenover een andere Floris stond. Na alle mogelijke combinaties aan het werk gezien te hebben, beslisten juryleden Tijl Dauwe, Laura Tesoro, Giovanni Kemper en Gert Verhulst samen met hun jongere collega’s van de kinderjury welk duo zij de meest geschikte Max en Floris vonden. Junes Callaert en Aaron Van Goethem zullen vanaf 1 maart schitteren in de gloednieuwe Ketnet Musical 'Unidamu', samen met de 22 andere kindercastleden en Ketnet-wrapper Sien Wynants en Herman Verbruggen.


'Ketnet Musical - Unidamu': het verhaal
Unidamu is een mysterieus fantasy-verhaal waarin alle muziek uit de gewone wereld verdwijnt naar Unidamu, een afkorting van 'Universum voor dans en muziek'.  Unidamu is een wonderlijke plek waar je moet geweest zijn om het te geloven. De kleine Max komt terecht in die wereld en wil de muziek opnieuw naar de gewone wereld krijgen. Maar of hij daarin zal slagen? De musical wordt een mix van nummers uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire.

Ketnet Musical: De finale
In een spannende finale die vanmorgen uitgezonden werd op Ketnet, zagen we de vier finalisten aan het werk in een aantal scènes uit de nieuwe musical. Zij probeerden één van de twee hoofdrollen in de wacht te slepen; Max en Floris.

Max en Floris zijn twee broers. Max is de jongste. Ze zitten samen op de dezelfde school. Max is op school vaak alleen en wordt geregeld gepest door oudere kinderen. Floris probeert hem wel tegen die pesters te beschermen, maar wanneer Max gepest wordt door de populairste kinderen van de school, wordt dit al moeilijker. Floris wil namelijk heel graag bij die populairste kids horen. En dan vooral bij Amy. Daar is hij nogal verliefd op. Floris komt zo tussen twee vuren te staan.

De vier finalisten speelden twee scènes. Tijdens de eerste scène werd de vriendschapsband tussen de twee broers danig op de proef gesteld. Floris leek zich bij pestkoppen Amy en Niels aan te sluiten, en keerde zich tegen zijn jongere broer Max. In de tweede scène legden Floris en Max het weer bij. Ze brachten het emotionele nummer 'Mijn Allerliefste Broer' dat speciaal geschreven werd voor de musical 'Unidamu'.

De professionele jury en de kinderjury hadden het laatste woord: Aaron Van Goethem (Beveren-Waas) wordt Floris en Junes Callaert (Sint-Gillis, Dendermonde) speelt zijn jongere broer Max.

Aaron Van Goethem: 'Dit wordt een hele verandering in mijn leven, een hele leuke en mooie verandering. Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben, ’t is niet te bevatten.'

Junes Callaert: 'Ik ben superblij, ik had dit niet verwacht, en dit is een droom die uitkomt. We gaan een spannend avontuur beleven, heel hard werken, veel repeteren, en toeleven naar de shows, samen met Obe en Neel, want zij hebben dat ook fantastisch gedaan!'

De jury was lovend over de prestaties van de finalisten en over het niveau van alle kandidaten van deze editie van 'Ketnet Musical'.

Regisseur Tijl Dauwe: 'Aaron en Junes hebben vandaag getoond dat ze echte broers zouden kunnen zijn. Ze konden ons ervan overtuigen dat ze broederliefde op een oprechte manier op een podium kunnen brengen.'

Gert Verhulst: 'Zelden was het talent in een auditieronde van Ketnet Musical zo hoog. Een geschikt duo kiezen was daarom ook erg moeilijk. We denken dat Junes en Aaron dat geweldig gaan doen.'

'Ketnet Musical': De voorrondes
Van maandag 28 november tot en met donderdag 1 december werden de 6 andere sprekende rollen verdeeld tijdens de voorrondes. Elke dag namen twee kinderen het tegen elkaar op om een sprekende rol in de wacht te slepen. ​Om de jury te overtuigen van hun acteertalent speelden de kandidaten een scène uit 'Unidamu'. Hun zang- en danskwaliteiten zetten ze in de verf tijdens een battle waarin gezongen en gedanst werd op een Nederlandstalig nummer. De jury - bestaande uit Laura Tesoro, Giovanni Kemper, Gert Verhulst en regisseur Tijl Dauwe - maakte de moeilijke keuzes.

Volgende rollen werden verdeeld tijdens de voorrondes:

Fien
Zij is zo slim! Ze weet op alles een antwoord. Ze heeft zo’n grote kennis dat het je mag verbazen wanneer ze iets niet weet. Ze is een echte boekenwurm. En wanneer er iets te leren valt, staat ze op de eerste rij. Jammer genoeg wordt dat niet door iedereen begrepen. En is ze vaak het doelwit van pesterijen.

Caitlin Lauwers uit Lebbeke zal de rol van Fien vertolken.

Niels
De stoerste jongen van de school. Een echte pestkop. Hij voelt zich zoveel beter dan de rest en ziet in alles een grap. Ook in iemand anders zijn of haar verdriet.

Mats Proost uit Kontich zal de rol van Niels vertolken.

Sterre
Sterre woont al een een hele tijd op Unidamu. Daar is ze terechtgekomen omdat Elvis haar daar naartoe heeft gehaald. Zij werd vaak gepest. Maar op Unidamu bloeit ze helemaal open en kan ze genieten van de muziek.

Merel Wagner uit Vilvoorde zal de rol van Sterre vertolken.

Amy
Het mooiste meisje van de school. Rijk, ambitieus, fashion goeroe van de school en ver daarbuiten. Iedereen is gek op haar, en dat weet ze. Ze gebruikt haar populariteit om van iedereen alles gedaan te krijgen.

Chloé Van Reeth uit Kontich zal de rol van Amy vertolken.

'Ketnet Musical': de shows
De musical gaat in première op 1 maart. Er zijn voorstellingen in Oostende, Gent, Hasselt en Antwerpen. Alle info over de shows is te vinden op http://www.ketnetmusical.be.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers