Legendarische Tom & Jerry vieren 75ste verjaardag met gloednieuwe afleveringen

zondag 23 november 2014

Binnenkort vieren Tom & Jerry hun 75e verjaardag. Hiermee is de serie een van de langstlopende en populairste cartoonfranchises aller tijden.

Of je er nu mee opgegroeid bent of niet, iedereen is wel al eens blijven hangen bij een filmpje van de twee aartsvijanden die elkaar achtervolgen doorheen het huis. De invloed van de reeks op tal van andere cartoons is bovendien enorm, denken we maar aan series zoals 'Itchy & Scratchy' in 'The Simpsons' of de stunts in 'Jackass'.


Ter gelegenheid van deze unieke verjaardag zijn er vanaf 24 november gloednieuwe afleveringen van 's werelds meest geliefde kat en muis te zien op Boomerang. Dit is een Vlaamse tv - première.


Dankzij deze nieuwe afleveringen kan ook de nieuwe generatie kennismaken met Tom & Jerry, net zoals hun ouders en grootouders dat ooit deden. Dat was ook het idee van de huidige makers: ingaan tegen de huidige trend waarin de animatie flitsend en snel moet gebeuren.

Deze nieuwe afleveringen maken dan ook gebruik van de originele personages en doen het eigenlijk op de manier waarop Hanna & Barbera ermee begonnen in de jaren '40.

'The Tom and Jerry Show', vanaf maandag 24 november iedere schooldag om 17.35 uur op Boomerang.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers