Libelle TV stopt op 1 juli

dinsdag 26 mei 2015

Op 1 juli verdwijnt de digitale zender Libelle TV van het scherm bij Telenet. Sanoma Media Belgium heeft dat vandaag bekend gemaakt. Na de verkoop van de weekbladen Humo, Story, TeVe Blad en Vitaya aan De Persgroep Publishing wil de uitgeversgroep ook op audiovisueel vlak andere keuzes maken.

Naast het stoppen van Libelle TV wordt ook voor radiozender Story FM een andere eigenaar gezocht. Volgens Sanoma -CEO Henk Scheenstra wordt gezocht naar een 'goed platform waar Story FM tot zijn recht kan komen'. Volgens De Persgroep zijn er over Story FM met hen geen gesprekken gaande.

Libelle TV zat volgens Anouk Mertens van Sanoma 'on track' en bereikte maandelijks 1,5 miljoen kijkers. Maar het kijkgedrag evolueert sterk naar video on demand en daarom wil de uitgeversgroep vooral daarop gaan inzetten. Libelle TV zal online verder leven als een app op de Samsung Smart TV. 'Libelle TV wordt hiermee de eerste Vlaamse zender die 'over the top' verhuist, want via deze app zijn de Libelle programma's op elk gewenst moment te zien op alle geconnecteerde Samsung TV-toestellen', zegt Mertens aan HLN.be.

Libelle TV werd in augustus 2013 gelanceerd bij Telenet. Toen Sanoma veel van zijn activiteiten kort daarop in de etalage zette, rezen er al vragen over de toekomst van de zender. En die is dus nu beslecht.


Bron: HLN.be - eigen bericht

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers