Lieven Van Gils trapt 'Van Gils & Gasten af met Belgische medaillewinnaars

zondag 28 augustus 2016

Lieven Van Gils kan amper wachten om de deuren van zijn studio van 'Van Gils & Gasten' weer open te zetten voor nieuwe gasten. Hij trapt het nieuwe seizoen op spectaculaire wijze af samen met de Belgische Olympische medaillewinnaars van 2016.

Onder andere gouden Nafi Thiam en zilveren Pieter Timmers blikken met Lieven terug op Rio. Ontdek hieronder alles over de speciale uitzending van maandag 29 augustus en over de rest van het seizoen van 'Van Gils & Gasten'.


Rio in de studio
Voor het eerst in jaren ging Lieven niet als sportjournalist naar de Olympische Spelen. Maar als Lieven niet naar de Olympische Spelen gaat, dan komen de Spelen naar hem.

Voor zijn eerste, extra lange, uitzending op maandag 29 augustus nodigde hij onze medaillewinnaars uit. Gouden zevenkampster Nafi Thiam, wielrenner Greg Van Avermaet en zilveren zwemmer Pieter Timmers zijn zeker paraat. Komen ook langs: Loick Luypaert en Emmanuel Stockbroeckx van de Red Lions, en bronzen judoka Dirk Van Tichelt. Lieven blikt samen met hen terug op de afgelopen Olympische Spelen en op hun medaillewinst. Ook Stephanie Scheirlynck, de diëtiste van onder andere Nafi Thiam en Greg Van Avermaet, komt langs in de studio.

Speciale gouden medaille voor 4x100 meter
Naast de medailles die we deze zomer wonnen, kreeg België nog een speciale gouden plak: die voor de 4x100 meter die Kim Gevaert, Élodie Ouédraogo, Olivia Borlée en Hanna Mariën op de Olympische Spelen in 2012 liepen. Ook zij verdienen een medailleceremonie en dus neemt 'Van Gils & Gasten' het heft in eigen handen. Lieven blikt met Kim Gevaert en Élodie Ouédraogo terug op hun prestatie in Londen.

Muzikale gasten
Tijdens de vakantie werd de studio van 'Van Gils & Gasten' vernieuwd. Er is nu meer plaats om de muzikale gasten nog beter te ontvangen. Lady Linn krijgt de eer om het nieuwe podium in te wijden: zij verzorgt samen met haar band de Magnificent Seven al de muzikale overgangen.

Straffe verhalen uit Congo en een vooruitblik naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen
Naast de medaillewinnaars op maandag ontvangt Lieven ook dinsdag en woensdag een heleboel interessante gasten. Anthony Caere, de piloot van 'Flying Doctors: Virunga', komt langs met straffe verhalen uit Congo. Seksuologe Goedele Liekens praat over het nut van een 3D-print van de clitoris. Barbara Sarafian stelt Spencer Bogaert – de nieuwe Matthias Schoenaerts – voor. En we hebben het over de Amerikaanse presidentsverkiezingen met Tom Van de Weghe en oud-ambassadeur Howard Gutman.

'Van Gils & Gasten', vanaf 29 augustus weer elke maandag tot en met donderdag rond 22.05 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
vangilsengasten

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers