Lucas Van den Eynde is ijsfabrikant Phil Frisco

dinsdag 19 juni 2018

De opnames van 'Phil Frisco', een lichtvoetig misdaaddrama van productiehuizen Dedsfilm en Cartouche voor VTM, zijn volop bezig.

De reeks heeft een topcast met hoofdrollen voor Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Luc Wyns, Koen De Bouw, Vincent Van Sande, Barbara Sarafian, Lize Ferryn, Jan Hammenecker, Nico Sturm, Ward Kerremans en Marthe Schneider.


Spilfiguur in de reeks is de succesvolle ijsfabrikant Philip Druyts (Lucas Van den Eynde), beter bekend als Phil Frisco. Een selfmade ondernemer die ­populair is bij zijn werknemers, maar blind is voor alles wat er gebeurt in zijn familie. Tot zijn vrouw Ariane (Viv Van Dingenen) beslist om zijn levenswerk achter zijn rug te verkopen aan een Amerikaanse multinational.

De regie is in handen van Raf Reyntjens ('Paradise Trips' en Stromae-clips Papaoutai en Peace of Violence) en Koen Van Sande ('Lockdown', 'Follow IV', 'Cracks'). Deze laatste neemt samen met Jacques Boon ('De Vijfhoek', 'Aspe', 'Vidange Perdue') ook het scenario voor zijn rekening.

'Phil Frisco' komt tot stand met de steun van het VAF Mediafonds en de Belgische Tax Shelter-maatregel. De opnames lopen nog tot september. Wanneer de reeks zal worden uitgezonden, wordt later bekend gemaakt.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers