Lynn Van Royen wint voor 'Beau Séjour' in Monte-Carlo

dinsdag 19 juni 2018

De Eén-reeks 'Beau Séjour' van productiehuis De Mensen is vanavond in de prijzen gevallen op het Monte-Carlo Television Festival.

Lynn Van Royen, die de hoofdrol vertolkt, werd bekroond als Beste Actrice in een dramareeks. Lynn mocht de award in Monte-Carlo in ontvangst nemen, in aanwezigheid van Prins Albert II van Monaco.


Het Monte-Carlo Television Festival, een event gewijd aan internationale televisiereeksen, is dit jaar reeds toe aan zijn 58ste editie. Tijdens het festival, waarvan Prins Albert II van Monaco voorzitter is, worden jaarlijks de Golden Nymph Awards uitgereikt. Deze prijzen bekronen de beste acteurs en internationale series van het moment.

Lynn Van Royen, die voor de reeks in de huid van de vermoorde Kato Hoeven kroop, werd bekroond als Beste Actrice voor haar vertolking. Zij nam het in haar categorie op tegen onder andere Christine Baranski ('The Big Bang Theory', 'The Good Wife') en Joanne Froggatt ('Downton Abbey', 'Liar').

Lynn: 'Het was voor mij enorm plezant om in de huid van Kato te kruipen en ik ben dan ook blij dat een personage dat ik zelf graag zie, zoveel liefde krijgt, zelfs over de Belgische grenzen heen. Ik ben ook zo dankbaar en fier dat onze keuze om weg te blijven van clichés, om een sterke vrouwelijke hoofdrol neer te zetten, en om een extra dimensie te creëren op zoveel positieve aandacht mag rekenen.'

In het glamoureuze Monaco mochten Nathalie Basteyns, Kaat Beels, Sanne Nuyens en Lynn Van Royen de eer van de reeks verdedigen, tevens in de categorie Beste Dramareeks.

Regisseurs Nathalie Basteyns en Kaat Beels: 'Wat een eer dat 'Beau Séjour' hier in Monte-Carlo genomineerd is en wij zijn zo fier op Lynns overwinning! Voor ons is het erg belangrijk om als vrouwelijke regisseurs verhalen te blijven vertellen met sterke vrouwelijke hoofdrollen, zoals Kato. Wanneer dat geapprecieerd wordt door een wereldwijd publiek, kunnen we daar alleen maar dankbaar voor zijn.'

Scenariste Sanne Nuyens: 'Dit is werkelijk fantastisch! Ik hoop als scenarist dat we in de toekomst de kans blijven krijgen om op Vlaams niveau reeksen te maken die blijkbaar ook internationaal gesmaakt worden, zoals we bij deze nog maar eens bewezen hebben met 'Beau Séjour'.'

Die toekomst is alvast in zicht, want momenteel werkt ditzelfde team aan het scenario van seizoen 2 van 'Beau Séjour'. De opnames zullen van start gaan in mei 2019 en de reeks zal later te zien zijn op Eén.

Eerder deze week loofde The New York Times 'Beau Séjour' als één van de 8 must-see reeksen die geweld tegen vrouwen aan de kaak stellen.

'Beau Séjour'
'Beau Séjour' werd in 2017 uitgezonden op Eén en kende nog voor zijn eerste publieke vertoning een uitgebreide festivalcarrière. Zo was de reeks te zien op het Film Festival van Zürich, Montreal en Rotterdam, won het de publieksprijs op het Franse Series Mania. De serie rond vermoorde tiener Kato Hoeven was ook al te zien op Arte in Duitsland en Frankrijk en is nog steeds wereldwijd te bekijken via Netflix. Ook thrillerauteur Stephen King bleek fan van 'Beau Séjour' te zijn; hij noemde de reeks op Twitter 'Excentriek, briljant en ongewoon meeslepend'.

Lynn Van Royen ('Marsman', 'Spitsbroers') vertolkt de hoofdrol als Kato. 'Beau Séjour' is van de hand van Bert Van Dael ('Clan', 'Rotkop'), Benjamin Sprengers ('Connie & Clyde') en Sanne Nuyens ('De Vijfhoek', 'Dura Lex'), en werd geregisseerd door Nathalie Basteyns ('Clan', 'Façades') en Kaat Beels ('Tabula Rasa', 'Façades').

'Beau Séjour' is een serie van productiehuis De Mensen voor Eén, in coproductie met Gardner and Domm en met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams Minister van Media Sven Gatz.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers