Matthias Schoenaerts krijgt Franse eretitel van Chevalier

dinsdag 28 juli 2015

Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts krijgt de titel van Chevalier in de Orde van de Kunsten en Letteren. Het is een onderscheiding die wordt toegekend door de Franse minister van Cultuur Fleur Pellerin.

De titel wordt toegekend aan personen die zich laten opmerken hebben door hun creatie in het artistieke of literaire domein of door hun bijdrage aan de uitstraling van de kunsten en letteren in Frankrijk en de wereld. Zo omschrijft het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) de titel. Zo laat het Nieuwsblad weten op hun website.


Jaarlijks vinden drie promoties plaats: twee voor Franse staatsburgers en één voor een persoon met een andere nationaliteit. De onderscheiding omvat drie graden: Commandeur, Officier of Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres.

Filip D'havé, afgevaardigde van de Vlaamse regering bij de Ambassade van België in Frankrijk omschrijft Matthias Schoenaerts als iemand die al grote successen heeft geboekt met onder andere vertolkingen in 'De rouille et d'os' en 'Rundskop'. In 2013 mocht Schoenaerts de César voor opkomend talent in ontvangst nemen.

Bron: nieuwsblad.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers