'Missie Mosango' gaat voluit voor International Emmy Award

donderdag 20 november 2014

Maandag worden in New York de prestigieuze International Emmy Awards uitgereikt. Met 'Missie Mosango', uitgezonden op Eén, maakt het Vlaamse productiehuis Geronimo al voor de tweede keer kans op deze gerenommeerde prijs.

In de reeks, te zien op Eén, trokken zes jonge Vlaamse hulpverleners naar Afrika voor de missie van hun leven. De ploeg achter 'Missie Mosango' vertrekt vrijdag naar New York om - hopelijk - het felbegeerde beeldje in ontvangst te nemen.


De International Emmy Awards zijn de prestigieuze prijzen voor uitblinkende televisie geproduceerd en uitgezonden buiten de Verenigde Staten, zowat de hoogste prijs die je als televisiemaker op je schouw kunt hebben. In totaal zijn 40 programma's genomineerd in tien verschillende categorieën. 'Missie Mosango' neemt het in de categorie 'Non-Scripted Entertainment' op tegen drie concurrenten uit Brazilië, China en het Verenigd Koninkrijk. Het zeskoppige team van Geronimo reist vrijdag af naar de Verenigde Staten. Onder hen de twee oprichters van het productiehuis, de drie regisseurs en de monteur van 'Missie Mosango'.

'Als de jury Missie Mosango een straffe reeks vindt, dan is dat dankzij het fantastische team dat er maandenlang hard aan heeft gewerkt', zegt Geronimo-oprichter Emanuel Vanderjeugd. 'We vinden dan ook dat die mensen het verdienen om erbij te zijn als het programma gelauwerd wordt.'

Geronimo sleept met 'Missie Mosango' de tweede Emmy-nominatie op rij in de wacht. Ook de documentairereeks 'Soundtrack' (uitgezonden op Canvas) werd genomineerd voor de International Emmy Awards. In 'Soundtrack' gingen vier muzikanten op zoek naar de rol van muziek in Israël en de Palestijnse gebieden.

Geronimo legt op dit moment de laatste hand aan de zesdelige reeks 'Flying Doctors'. De reeks, elke dinsdagavond te zien op Eén, volgt een piloot en drie dokters tijdens het avontuur van hun leven. In hun 35 jaar oude Cessna doorkruisen ze Europa, de Middellandse Zee en zes landen in het oosten van Afrika. Het einddoel: het oudste natuurpark van Afrika, waar het toestel een tweede leven krijgt als medisch ambulancevliegtuig voor gewonde rangers.

'Missie Mosango'
'Missie Mosango' brengt het authentieke verhaal van een unieke periode in het leven van zes jongeren die allemaal hebben gekozen voor een toekomst in de medische sector. Sommigen zijn net begonnen aan het job als verpleger, vroedvrouw of kinesist, anderen zijn nog volop aan het studeren om hun diploma als arts te behalen. Maar allemaal worden ze gedreven door de wil om andere mensen te helpen.

In het ziekenhuis van Mosango, meer dan honderd kilometer verwijderd van de dichtstbijzijnde stad, gaan ze aan de slag samen met het lokale personeel: een kleine groep dokters en verplegers die met beperkte middelen instaan voor de gezondheid van meer dan 100 000 mensen. De omstandigheden zijn keihard, maar de verhalen zijn vaak hoopvol en de omgeving is verbluffend mooi. De Vlaamse hulpverleners blijven er niet onberoerd bij. Ze worden geconfronteerd met omstandigheden die ze totaal niet gewoon zijn en krijgen een enorme cultuurshock te verwerken. Maar om te blijven functioneren, moeten ze hun blik voortdurend vooruit richten.

'Missie Mosango' kwam tot stand met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en de Belgische NGO Memisa.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers