Najaar Eén: Bart Kaëll leert hiphoppen in 'In de Mix'

woensdag 5 september 2012

In de eerste aflevering van 'In de Mix' op donderdag 6 september brengt Brahim een jonge rapper uit Mechelen samen met Bart Kaëll, wereldberoemd in Vlaanderen dankzij hits als La Mamadora, De Marie-Louise en Zeil je voor het eerst.

Ze gaan de uitdaging aan om van elkaars bekendste nummer een persoonlijke remake te maken en die live voor elkaar te brengen. Vanaf donderdag 6 september laat Brahim elke week een jonge rapper kennismaken met een grote Vlaamse hit.

Zijn vriend Kain is de eerste rapper die in het avontuur stapt. Kain is een opkomende artiest uit Mechelen die in zijn rapteksten graag kritiek levert op maatschappelijke problemen, maar ook graag bekend zou worden met zijn muziek.

'Ik dacht dat het een zangeres was', reageert Kain wanneer Brahim hem het eerste lied laat horen van het Vlaamse icoon dat hij even later zal ontmoeten. Wanneer La mamadora door de versterkers knalt, is het duidelijk dat het om een mannelijke artiest gaat. Maar welke? Brahim tast in het duister: 'Ik herken de nummers niet en de stem zegt me ook niets.' Kain wordt er behoorlijk zenuwachtig van: 'Ik kreeg daarnet al kippenvel van het liedje en dat heb ik nog nooit meegemaakt.' Ze besluiten dat het om een oude playboy gaat die met zijn liedjes destijds veel vrouwen heeft versierd in zijn leven. Brahim hoopt op een zanger met Spaanse roots.

Stemles versus swag
Na even zoeken ontdekken Brahim en Kain dat het gaat om Bart Kaëll. Brahim reageert uitgelaten, want hij kent Bart best. Maar wanneer Kain de naam van het Vlaamse muziekicoon voor het eerst hoort, haalt hij zijn schouders op: 'Ik ken die gast niet. Ik zweer dat het me echt niets zegt.'

De leefwerelden van Kain en Bart liggen oneindig ver uit elkaar, maar dat levert verrassend veel inspiratie op tijdens het kennismakingsgesprek. Bart geeft prompt stemles geeft aan rapper Kain en Kain leert Bart op zijn beurt alles over de hiphop attitude, ofwel de swag.

Remake van elkaars bekendste nummer
Rapper Kain en schlagerzanger Bart staan nu voor de uitdaging om van elkaars bekendste nummer een persoonlijke remake te maken. Bart Kaëll krijgt de rap Leider en Kain en Brahim mogen hun tanden zetten in de Marie-Louise.

Wanneer hun song klaar is, moeten ze hun nieuwe nummer live voor elkaar spelen. Vol spanning trekken rapper Kain en schlagerzanger Bart naar de studio. 'Ik heb heel erg uitgekeken naar vandaag, zelfs een hele week lang al. Vooral omdat ik die twee mannen hun gezichten wil zien; hoe ze gaan reageren', klinkt het bij Bart. Kain daarentegen besterft het van de zenuwen: 'Ik heb niet kunnen slapen. Ik was echt fucked up.' Gaat de Marie-Louise nog 'op en neer en ontpopt Bart Kaëll zich tot een echte Leider? Dat komen ze donderdag van elkaar te weten.

'In de Mix' op MNM
'In de Mix' is er niet alleen op televisie, maar ook op de radio. Tijdens en na de uitzending van 'In de Mix' op Eén, vanaf 6 september, kunnen de kijkers en luisteraars interactief gaan in het gelijknamige programma op MNM.

MNM-dj’s Brahim en Astrid Demeure kijken televisie en maken radio met de kijkers, die live reageren op het tv-programma. Brahim en Astrid nodigen daarvoor elke donderdag de hiphopper en coryfee van die aflevering uit op MNM. Tussen 21.00 en 00.00 u. zetten ze de muzikale kruisbestuiving verder, met veel livemuziek, veel muzikale vrienden en met de luisteraars.

'In de Mix', vanaf donderdag 6 september om 21.05 uur op Eén.


DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
indemix

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers