Najaar MEDIALAAN: daar zit muziek in!

donderdag 21 augustus 2014

Bij MEDIALAAN werd vandaag het najaar 2014 voorgesteld. CEO Peter Bossaert, CCO Erwin Deckers, Programmadirecteur Ricus Jansegers, VTM Nieuws-hoofdredacteur Kris Hoflack en programmadirecteur radio Tom Klerx kijken vol vertrouwen de herfst en winter tegemoet.

Bij de radio is de grootste verandering te merken bij Q-music. Na zes jaar scheiden de wegen van 'ochtencopains' Sven Ornelis en Kürt Rogiers. Rogiers krijgt een eigen programma, 'Kürt & Company' tussen 12 en 13.00 uur en Ornelis krijgt Q-talent Marten Vancoillie naast zich. Ook Wine Lauwers verdwijnt uit de ochtend, zij gaat voorlopig achter de schermen bij Q werken. Ook nieuw is het blok tussen 13.00 en 16.00 uur. Dat wordt vanaf 1 september onder handen genomen door, ook al een product van de Q-academy, Marcia Bwarody. Carl Schmitz, die al 13 jaar de namiddag op Q-music voor zijn rekening nam, begint aan een nieuw hoofdstuk bij JOE fm.


VTM
Bij VTM wordt dit najaar en mix gepresenteerd van vertrouwde en nieuwe titels. Maandag is er 'Boer zkt Vrouw'. Al het tiende seizoen, maar toch met een aantal vernieuwende elementen, die het programma fris houden. Daarna is het de beurt aan de nieuwe fictiereeks 'Amateurs', met onder anderen Matteo Simoni, Stany Crets, Ann Tuts, Evelien Bosmans en Jonas Van Geel. Meer informatie hierover krijg je maandag bij TVvisie.

Dinsdag programmeert VTM het nieuwe seizoen van 'Lang Leve' met Jonas Van Geel. Onder anderen Astrid Bryan en Jan Leyers krijgen van presentator Jonas Van Geel een ode aan hun leven aangeboden. En dat Jan Leyers wordt geïmiteerd door zijn eigen dochter, Ella, daar kijkt iedereen nu al naar uit! Na 'Lang Leve' is tijd voor reportage in een nieuw seizoen van sterkhouder 'Telefacts'.

De woensdag is helemaal nieuw. Koen Wauters komt langs met het nieuwe programma 'Grote Ster, Kleine Ster', waarin hij wekelijks drie bekende Vlamingen uitnodigt, samen met hun zoon- of dochterlief. De kijker komt te weten hoe de BV's écht zijn, als ze niet in de belangstelling staan. En de waarheid... die komt nog altijd uit de kindermond. Onder anderen Kürt Rogiers, Willy Sommers, Mathias Coppens en Tia Hellebaut zullen hun opwachting maken.

Na 'Grote Ster, Kleine Ster' is het de beurt aan 'Beste Kijkers', waarin Nathalie Meskens, Tine Embrechts en Sven De Ridder samen met verschillende andere BV's terugkijken op wat er afgelopen week op het kleine scherm te beleven viel. Het programma zoomt heel hard in op de actualiteit en speelt dus heel kort op de bal.

Donderdag start een nieuwe reeks van 'Het Lichaam van Coppens'. En daarin gaan broers Mathias en Staf verder dan ooit. Ze gaan meer dan ooit tot het uiterste om uit te testen wat hun lichaam allemaal aankan. Nadien is er het nieuwe reportageprogramma van Luk Alloo, 'Alloo bij de Wegpolitie'. Hierin gaat hij mee op patrouille met de wegpolitie en filmt hij de agenten en de overtreders. Hij kaart ook met hen na over de gebeurtenissen.

Vrijdag is er de nieuwe talentenjacht 'The Voice Kids', met hosts An Lemmens en Kürt Rogiers. De coaches in deze frisse, jonge versie van 'The Voice' zijn Regi, Natalia en Sean Dhondt. Zaterdag en zondag wordt op VTM plaats gemaakt voor film.

2BE
MEDIALAAN-zender 2BE zet, zoals gewoonlijk in op films en succesvolle buitenlandse series. Om naar uit te kijken dit nakaar onder anderen 'Vikings', 'Black Sails', de comedyreeks 'Brooklyn Nine-Nine' en uiteraard ook het nieuwe seizoen van 'Game of Thrones'.

2BE zet verder ook in op humor met een nieuwe reeks van 'En Toen Kwam Ons Ma Binnen', dat vorig jaar fel gesmaakt werd. Daarnaast staat ook het nieuwe programma 'Balls of Steel' in de steigers. In dit stoute candid camera-programma worden nietsvermoedende Vlamingen door diverse typetjes beetgenomen.

Uiteraard zet 2BE ook breed in op voetbal. Het is nog steeds rechtenhouder van de Champions League en het zendt dit kampioenenbal dan ook graag live uit.

Vitaya
Op Vitaya is het vooral uitkijken naar de maand oktober. Want dan organiseert de vrouwenzender een heuse Bruidsmaand. Belangrijkste peiler daarin is de nieuwe docureeks 'De Jurk'. Daarin doen vier ervaren verkoopsters er alles aan om bruidjes bij te staan tijdens die zoektocht.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers