Najaar VIER: Nieuw seizoen van 'Vermist'

dinsdag 18 september 2012

Joke Devynck, Kevin Janssens, Stan Van Samang en Axel Daeseleire zijn helemaal terug in het vierde seizoen van de Vlaamse misdaadreeks 'Vermist'. Voortaan elke woensdag na 'De Slimste Mens ter Wereld' op VIER.

In de prestigieuze VIER-serie 'Vermist', rond de Cel Vermiste Personen, zorgt de zenuwslopende zoektocht naar een vermiste persoon elke week weer voor de nodige spanning, emoties en frustraties, zowel bij de speurders als bij de ongeruste familieleden van het slachtoffer. Vanaf dit seizoen krijgen ze versterking van Marieke Dilles in de rol van Emma.


Marieke Dilles als Emma
Ondanks het feit dat Marieke Dilles pas in 2009 afstudeerde aan het Herman Teirlinckinstituut, was ze twee jaar eerder al dé revelatie in de fictieserie 'De Smaak van De Keyser'. Daarin speelde ze aan de zijde van Matthias Schoenaerts de rol van de jonge Helena De Keyser, waarvoor ze de Fipa d’Or als beste actrice kreeg, op het Festival van Biarritz.

Ook voor 'Vermist'-regisseur Jan Verheyen ging het talent van Marieke niet onopgemerkt voorbij. Ze vertolkte in de film 'Dossier K' de rol van Naomi. Ook in 'Zot van A' en de fictieserie 'Het Goddelijke Monster' speelde Marieke mee. Met theaterhuis HETPALEIS stond ze eind vorig jaar nog op de planken met de voorstelling 'Dit is alles', waar ze schitterde in de rol van Cordelia Kenn. Bovendien was te zien in de film 'Weekend aan Zee' en vertolkt ze de hoofdrol in 'De Vijfhoek' op één. In 'Vermist' speelt ze de rol van Eva Meyer.

Inspecteur Eva Meyer is een vlotte twintiger die weet wat ze wil en liefst zo snel mogelijk. Ze is een gevoelsmens, ze zegt wat er op haar hart ligt en handelt snel en intuïtief. Dit wordt niet altijd meteen door iedereen geapprecieerd. Eva heeft immers nog veel te leren en loopt in haar drang om zichzelf te bewijzen het risico zich te vergalopperen. Maar achter haar ruwe façade schuilt een kwetsbaar meisje. Eva Meyer blijkt bovendien nauwer verbonden met de Cel Vermiste Personen, dan op het eerste gezicht lijkt. En dat heeft onverwachte gevolgen.

Aflevering 1: Hanne
Een alarmerend telefoontje: dat is het laatste teken van leven van Hanne, de zus van hoofdinspecteur Tine Peeters. Tot voor kort had Tine jarenlang geen contact meer gehad met Hanne, dus ook voor haar is het tasten in het duister over wat gebeurd zou kunnen zijn. De zoektocht van de Cel Vermiste Personen brengt een aantal minder fraaie zaken aan het licht over haar frivole levenswandel. Is Hanne het slachtoffer geworden van een afrekening in het uitgaansmilieu, waar ze graag vertoefde? Wanneer Tine te weten komt dat de man, die Hanne op haar 21ste  verkracht heeft, vervroegd is vrijgekomen, neemt het onderzoek een andere wending: heeft haar verkrachter haar iets aangedaan omdat Hanne tegen hem getuigd heeft op zijn proces?

Gastacteurs: Lotte Heytenis, Michel Van Dousselare, Laurent Bailleul, Zohra, Maarten Claeyssens, Tom Van Bauwel.

'Vermist', vanaf woensdag 19 september wekelijks om 21.45 uur op VIER.

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
opVIER

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers