Nieuw op Canvas: de dotcomedy 'Silicon Valley'

zondag 5 juli 2015

Vanaf 6 juli programmeert Canvas dagelijks (van maandag tot donderdag) om 23.30 uur een aflevering van een komische reeks. In eerste instantie is dat 'Silicon Valley', een HBO-sitcom over de introverte dotcomtechneut Richard Hendriks (Thomas Middleditch).

Die woont en werkt in het gelijknamige walhalla van de IT-industrie. Hij verblijft er meer bepaald in het Hacker Hostel, een kweekvijver voor beginnende geeks van de zelfvoldane miljardair Erlich Bachmann (T.J. Miller).


Nerdland
In de Hacker Hostel verblijven ook Richards boezemvriend Nelson 'Big Head' Bighetti (Josh Brener), de pompeuze Bertram Gilfoyle (Martin Starr) en de sarcastische Dinesh Chugtai (Kumail Nanjiani).

Wanneer de sociaal onbeholpen Richard een revolutionair zoekalgoritme bedenkt, wordt hij overrompeld door tal van kandidaat-investeerders. Ten einde raad besluit hij dan maar zijn eigen bedrijfje op te richten. Maar of hij ook zakelijk talent heeft, valt af te wachten…

Bedenker en regisseur Mike Judge (bekend van onder meer 'Beavis & Butthead' en 'King of the Hill') hanteert ook nu weer zijn typische, oneerbiedige humor. Hij vond inspiratie voor de reeks in zijn eigen ervaringen toen hij eind jaren '80 zelf als ingenieur in Silicon Valley werkte.

En verder
Na afloop van 'Silicon Valley' volgt, vanaf 20 juli, de Brits-Amerikaanse sitcom 'Episodes', over de belevenissen een Brits scenaristenkoppel dat naar Amerika is verhuisd voor een remake van hun succesvolle Britse comedy.  Eerst worden de eerste twee reeksen hernomen en aansluitend is er de nieuwe, derde reeks.

'Silicon Valley', vanaf maandag 6 juli om 23.30 uur op Canvas.

Canvastv

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers