Nieuwe actiereeks 'Crisis' met Gillian Anderson bij 2BE

zondag 24 mei 2015

Vanaf maandag 25 mei start bij 2BE de spannende actiereeks 'Crisis'. Wanneer een schoolbus met een groep studenten van de elitaire Ballard High School uit Washington D.C. gegijzeld wordt, breekt al snel een internationale crisis uit.

Bij de inzittenden zijn immers niet alleen heel wat kinderen van internationale top-CEO's, maar ook kinderen van diplomaten, politieke machthebbers én zelfs de zoon van de president. Met ’s werelds meest invloedrijke ouders in de greep van een wraakzuchtig meesterbrein, rijst slechts één vraag: hoe ver ga je als ouder om je kind te redden?


Terwijl de kinderen met hun begeleiders gegijzeld worden in een verlaten landhuis, voert het meedogenloze brein achter deze groots opgezette gijzelingsoperatie de druk op de bezorgde ouders gevoelig op: welke hartverscheurende beslissingen zullen de ouders moeten nemen?

In de reeks staan vier personages centraal: Francis Gibson (Dermot Mulroney), Meg Fitch (Gillian Anderson), agente Susie Dunn (Rachael Taylor) en agent Marcus Finley (Lance Gross). Wat is de rol van begeleider Francis Gibson in deze gijzeling? Sinds de man werd ontslagen bij de CIA en zijn huwelijk op de klippen liep, is ook de relatie met zijn dochter Beth Anne (Stevie Lynn Jones) – die ook op de bus zat – vertroebeld. Hoe zal Francis het respect van zijn dochter proberen terug te winnen, nu zij samen gegijzeld worden?

Ook de machtige en schatrijke zakenvrouw Meg Fitch beleeft bange tijden, als blijkt dat ook haar dochter Amber (Halston Sage) gegijzeld wordt. Hoe ver zal zij gaan om haar dochter te bevrijden? Door de gijzeling wordt ze gedwongen om opnieuw contact op te nemen met haar zus Susie Dunn, de biologische moeder van Amber. Als FBI-agente voert Susie daarenboven ook het onderzoek naar de gijzeling.

Agent Marcus Finley, die op zijn eerste werkdag als geheim agent de opdracht kreeg om de presidentszoon te beschermen tijdens een schoolexcursie, slaagt er maar nipt in om samen met een van de studenten aan de gijzeling te ontsnappen. Als ooggetuige is hij van groot belang voor het onderzoek en daarom werkt hij samen met agente Susie Dunn.

Aflevering 1
Het zou een doodgewone excursie worden voor de studenten van de Ballard High School, een school voor de kinderen van de elite van Washington DC. Van top-CEO's, internationale diplomaten, politieke machthebbers tot zelfs de zoon van de president: alle machtige figuren laten hun kinderen in deze school les volgen. Maar wanneer de schoolbus gekaapt wordt op een verlaten landweg, worden de tieners en hun begeleiders gevangen genomen. De situatie mondt al snel uit in een nationale crisis wanneer de machtigste ouders van het land in een greep gehouden door een wraakzuchtig meesterbrein.

Aflevering 2
Na een geheimzinnig en mysterieus telefoontje moet Meg Fitch een grote som geld bijeen sprokkelen om haar dochter Amber veilig en wel terug te krijgen. Ondertussen wordt van de Pakistaanse ambassadeur het ondenkbare gevraagd om zijn zoon terug te krijgen. Elders beginnen Dunn en Finley samen te werken om de whereabouts van een vermiste geheime agent te achterhalen, maar ze stuiten op een verrassend geheim. In het verlaten landhuis worden de studenten van de Ballard High School intussen getest door hun gijzelnemers.

'Crisis', vanaf maandag 25 mei om 21.25 uur op 2BE.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers