Nieuwe mediasite VRT en RTBF volledig klaar in 2030

woensdag 25 mei 2016

Tegen 2030 zal het nieuwe Mediapark van de openbare omroepen VRT en RTBF volledig af zijn. Dat heeft Brussels Minister-President Vervoort (PS) dinsdag gezegd.

Het 20 hectare grote terrein wordt volledig omgebouwd tot een nieuwe grootstedelijke wijk die beter aansluit bij de stad en de naburige wijken. Op de nieuwe site komen naast de omroepgebouwen van de VRT en RTBF ook een crèche, winkels, een bioscoop en twee- tot 3000 appartementswoningen.


In 2017 worden de eerste bouwvergunningen aangevraagd. Het is de bedoeling dat de VRT en RTBF in de periode 2021-2022 hun intrek kunnen nmene in de nieuwe gebouwen. De huidige gebouwen worden dan afgebroken.

Bron: deredactie.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers