Nieuwe Vlaamse misdaadreeks op Eén: 'T.'

donderdag 3 september 2015

In de gloednieuwe misdaadreeks 'T.' kruipt Koen de Bouw in de huid van Jasper Teerlinck, de eigenzinnige maar briljante professor criminologie die zich ontpopt tot meester-speurder bij de Federale Gerechtelijke Politie.

Hij is heel populair bij zijn leerlingen, die hem de bijnaam professor T. hebben gegeven. Maar hij durft hen wel eens de huid vol schelden.


Niet door iedereen wordt de professor geapprecieerd. Hij is absoluut niet sociaal, zegt wat hij denkt en verdedigt liefst meningen die helemaal ingaan tegen de publieke opinie. In zekere zin is hij een wereldverbeteraar en wil hij zijn medemens confronteren met de eigen domheid en imperfectie. Zijn extreme vorm van smetvrees zorgt dan ook nog eens voor een bijkomend probleem.

Het leven van de professor neemt een drastische wending op het ogenblik dat een oud-studente Annelies Donckers, gespeeld door Ella Leyers, bij hem aanklopt. Zij is al enkele jaren aan de slag als rechercheur bij de Gerechtelijke Politie en als studente koesterde zij een grote bewondering voor T. en zij wil nu zijn advies inwinnen in verband met een verkrachtingszaak.

Het bezoek van de rechercheur haalt ook nog op een andere manier het leven van de professor overhoop, want nu komt hij terug in contact met Christina Flamant (Tanja Oostvogels) commissaris bij de Gerechtelijke Politie, ooit nog de grote liefde van Jasper Teerlinck.

De samenwerking tussen T. en de politie blijkt een groot succes en is dus voor herhaling vatbaar. Al jaagt T. regelmatig de medemens in de gordijnen, toch lost hij zelfs de meest ingewikkelde zaken op, maar dan op zijn eigen speciale manier.

De rol van teamleider, hoofdinspecteur Rabet, wordt gespeeld door Herwig Ilegems en Bart Hollanders kruipt in de huid van inspecteur Daan De Winter, teamgenoot van Annelies en de secretaresse van de faculteit Ingrid Sneyers is Goele Derick.

Carry Goossens speelt de verstandige en evenwichtige decaan Walter De Paepe en Viviane De Muynck is Adelinde Van Marcke, de moeder van T.

Volgens de makers van deze 13-delige misdaadreeks is 'T.' een eigenzinnige reeks en dekt de benaming misdaadreeks niet volledig de lading. De kijkers krijgen in 'T.' een goede inkijk in de geest van de professor.

'T.', vanaf zondag 13 september om 21.20 uur op Eén.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers