Nieuwe zondagavond bij 2BE: 'Black Sails'

zaterdag 30 augustus 2014

1715. Het is de Gouden Eeuw van de piraterij. Enkel de wet van de sterkste geldt, in dit geval die van de beruchte kapitein Flint. Het eiland dat hij bewoont, is de thuishaven voor de meest beruchte piraten, prostituees, goud- en gelukzoekers.

De gouden jaren van de piraterij lijken echter voorbij nu de Britse kolonies meer macht terugwinnen. Flint en zijn scheepsbemanning slaan brutaal terug om dit tegen te gaan en samen met Eleanor Guthrie, de dochter van de belangrijkste smokkelkoning, spelen de piraten hun allerlaatste troeven uit...


'Black Sails' is de avontuurlijke dramareeks van producer Michael Bay (gekend van filmtoppers als 'Transformers', 'Armageddon' en 'Pearl Harbor') die tot stand kwam in samenwerking met schrijvers Robert Levine en Jonathan Steinberg. Het verhaal is gebaseerd op de basisliteratuur van de piraterij: Treasure Island van auteur Robert Louis Stevenson, met als grote verschillen de leeftijd van de piraten en het realistische karakter waarmee ze worden voorgesteld.

Het verhaal
In het jaar 1715 viert piraterij hoogtij op de Caraïben. Het is de periode waarin de jonge kapitein Flint (Toby Stephens) en andere beruchte scheepskapiteins over de zeeën rond de Bahama’s heersen. De Britse kolonies zijn de rooftochten van de vrijzinnige piraten echter beu en willen ze een halt toeroepen, iets wat de piraten uiteraard niet zomaar laten gebeuren.

Kapitein Flint is heer en meester van zijn schip, de Walrus, en bij uitbreiding van de hele Caribische zee. Toch heeft hij nog een groter doel voor ogen: een gezonken Spaans schip aan de kust van Florida met schatten die miljoenen waard zijn. Hij motiveert zijn bemanning om het schip te zoeken en belooft hen eeuwige rijkdom, maar de zoektocht komt op een dood spoor terecht en de bemanning verliest stilaan het vertrouwen in hun kapitein. Erger wordt het wanneer ook Flints grote rivaal Charles Vane (Zach McGowan) van het bestaan van dat waardevolle schip afweet.

De piraten gaan regelmatig aan land in hun 'thuishaven' New Providence Island om er zich te vergrijpen aan feest, drank en seks. De enige die het leven aan land ietwat in goede banen tracht te leiden, is Eleanor Guthrie (Hanna New), de dochter van de belangrijkste smokkelkoning.Ze besluit eigenhandig om haar vaders fortuin aan de zoektocht van Flint te spenderen en samen met hem het gezonken schip terug te vinden. Wat geen van beiden doorheeft, is dat John Silver (Luke Arnold), een van de piraten aan boord van de Walrus, er een geheime agenda op na houdt…

Aflevering 1
Piraterij viert hoogtij op de Caribische zee. De meest gevreesde piraat van ze allemaal is kapitein Flint. Na enkele tegenslagen beginnen zijn eigen mannen echter onrustig te worden. Een van de nieuwste piraten aan boord van Flints schip, de Walrus, is de mysterieuze John Silver. Hij biedt zich aan als nieuw bemanningslid, maar heeft duidelijk zijn persoonlijke ambities. Intussen probeert Eleanor Guthrie de orde te handhaven in de voormalige Britse kolonie New Providence, waar wetten en waarden ver te zoeken zijn. De Koninklijke Vloot bereidt zich ondertussen voor om voorgoed komaf te maken met de vrijzinnige piraten.

'Black Sails', zondag 31 augustus om 21.00 uur op 2BE.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers