Ook VIER duikt in het archief met ''t Is Gebeurd'

vrijdag 5 februari 2016

''t Is Gebeurd' is wat de titel van het programma belooft: een 30 minuten durende, bonte mengeling van beelden uit het archief van VT4, Vier en Woestijnvis.

Een half uurtje heerlijk achterover leunen en genieten, zonder poespas maar met de nadruk op de lach, de glimlach en de bulderlach. Verwacht geen historisch correcte documentaire maar een amusante cocktail van recente en minder recente beelden, een flinke dosis VT4-nostalgie voor een hele generatie, bekende of al dan niet vergeten pareltjes, en iconische fragmenten uit de Woestijnvisstal, ook uit hun VRT-periode.


De fragmenten worden letterlijk vanuit het archief aaneengepraat door Thomas Huyghe. U kent hem wellicht van de Coffee Corner Kit uit 'De Ideale Wereld', of als de jonge snaak die in de 'mini-Erik show' geestige online-interviews deed achter de schermen van De slimste mens ter wereld.

Met jeugdige onbezonnenheid en aanstekelijk enthousiasme sloot hij zich de voorbije weken op in het archief. Bijgestaan door archiefneus bij uitstek, Marc Cambre, mocht hij er volop graaien in rekken boordevol tapes.

In ''t Is Gebeurd' kan je dus fragmenten zien passeren uit 'Ideale Maten', naast een stukje 'Geubels en de Belgen' en een portie 'Willy's en Marjetten'. Of iets uit 'Datecafé' naast 'In de Gloria' en een hilarische passage uit 'De Slimste Mens ter Wereld'. 'Het Eiland' naast 'Temptation Island', 'Mediamadammen' tussen 'Pappenheimers', 'Rad van Tong' en 'Man Bijt Hond', 'De Bus' en 'De Mol' en 'The Block'…

''t Is Gebeurd', vanaf zaterdag 6 februari om 21.25 uur op VIER.

DOSSIER: Voorjaar 2016: alle plannen (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers