Oscar and the wolf, Stromae en Gabriel Rios favorieten voor de MIA's 2014

vrijdag 28 november 2014

Op donderdag 8 januari organiseren Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT voor de achtste keer de 'Music Industry Awards', de jaarlijkse uitreiking van de prestigieuze Vlaamse muziekprijzen.

Maar voor de winnaars bekend zijn, moet er eerst gestemd worden en dat kan vanaf vrijdag 28 november.


Kunnen Oscar and the Wolf, Gabriel Rios en Stromae hun nominaties verzilveren?
Oscar and The Wolf mag als nieuwkomer trots zijn op zijn 6 nominaties, o.a. voor 'Doorbraak', 'Alternative' en 'Beste Album'. Stromae, de grote winnaar van vorig jaar met 8 awards, is opnieuw 5 keer genomineerd. Hij kan zijn prijzenkast dus fors uitbreiden. Ook Gabriel Rios maakt kans op 5 MIA’s.

Stem nu!
De winnaars worden bepaald door het publiek en de muzieksector. Het publiek kan vanaf vrijdag 28 november stemmen voor zijn favoriet in de categorieën 'Solo Man', 'Solo Vrouw', 'Doorbraak', 'Pop', 'Groep', 'Alternative', 'Dance', 'Nederlandstalig' en 'Vlaams Populair'. Je stem uitbrengen doe je via http://mias.een.be en wel tot maandag 8 december. De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën 'Album', 'Artwork', 'Auteur/Componist', 'Live Act', 'Muzikant' en 'Videoclip' mee naar huis neemt. Tijdens de show kan de kijker stemmen voor de Hit Van Het Jaar.

Hit van het jaar

Dit zijn de genomineerden:

- Find Tomorrow (Ocarina) – DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE
- Gold – GABRIEL RIOS
- She's After My Piano -  2 FABIOLA FEAT. LOREDANA
- Ta Fête - STROMAE

Eén zendt De MIA’s live uit op donderdag 8 januari 2015.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers