Piet Huysentruyt van de buis bij VIER

woensdag 29 juli 2015

Er komt geen tweede seizoen van 'Piet aan Huis', de kookshow van Piet Huysentruyt op VIER. Het eerste seizoen bleef onder verwachtingen en dat deed de commerciële zender besluiten om het programma te schrappen.

Toen Piet Huysentruyt overstapte van VTM naar VIER maakte hij daar eerst het dagelijkse programma 'Smakelijk!' en 'Chez Piet', met kandidaten van 'Komen Eten'. Dat laatste programma werd geschrapt wegens logistiek te moeilijk en 'Smakelijk' haalde amper kijkers waardoor het voortbestaan ervan moeilijk te verantwoorden was.


In het voorjaar maakte Huysentruyt dan 'Piet aan Huis', dat gelijkenissen vertoonde met Piet's eerdere VTM-succes 'SOS Piet'. Dat haalde wekelijks makkelijk 500.000 tot 800.000 kijkers. Maar de remake die bij VIER liep, brak geen potten. Slechts een handvol kijkers stemde erop af. VIER besloot daarop dus om in het nieuwe televisieseizoen het programma niet meer te programmeren.

Voorlopig heeft VIER geen concrete plannen meer met Piet Huysentruyt, maar toch sluit de zender niets uit. Huysentruyt zelf gaf in het voorjaar al aan dat hij zijn conclusies eruit zou trekken indien 'Piet aan Huis' niet zou lukken.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Programma's Piet Huysentruyt vallen niet in de smaak

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers