Productiehuis deMENSEN haalt goud op PromaxBDA

woensdag 25 maart 2015

Op de uitreiking van de PromaxBDA Europe Awards, de belangrijkste onderscheidingen voor televisiedesign in Europa, kaapte productiehuis deMENSEN goud weg met het decor van 'De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren'.

Het decor van 'De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren' haalde het van andere genomineerden in de categorie Best Set Design: de VIER-panelshow 'Bloot en Speren', het Nederlandse 'RTL Nieuws', het Eén-zomerprogramma 'Hotel M' – ook een productie van deMENSEN – en de Zwitserse muziekshow 'Kampf der Orchester', dat zilver won.


Promax en BDA (Broadcast Designers’ Association) zijn de belangrijkste prijzen voor respectievelijk marketing en design in de televisiesector: de Oscars van de tv-vormgeving. De winnaars werden gisteren bekendgemaakt tijdens de PromaxBDA Europe Awards Ceremony in Berlijn.

'De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren'
De zevende editie van 'De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren' werd vorig jaar uitgezonden op VIER. Het programma was de eerste televisieshow in Europa die live zo uitgebreid gebruikt maakte van augmented reality. In 2015 zal 'De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren' niet op televisie worden uitgezonden.

Het ontwerp
Het decor werd ontworpen door Kevin Houben, art director en regisseur bij deMENSEN, en decorbouwer Pièce Montée. Het light design was van de hand van Michiel Milbou. De augmented reality grafiek van het programma werd verzorgd door Marketgraph en Eurogrip.
Tijdens de show werd gebruik gemaakt van 3D-grafiek die live op de bewegende studiobeelden werden gezet. Het decor bestond uit fysieke LED-strips die visueel werden doorgetrokken met de 3D- computer. Alle grafische content liep perfect synchroon in elkaar over. Dit gaf een nooit eerder geziene diepte en perspectief aan het decor.

Decors van deMENSEN
Dit is maar liefst de zevende keer dat deMENSEN in de prijzen valt op de PromaxBDA Europe Awards. 'Villa Vanthilt' won tweemaal goud (in 2010 en 2012) en tweemaal zilver (in 2011 en 2013). 'De Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren' won eerder al goud (in 2013) en vorig jaar haalde 'Het Perfecte Koppel' zilver.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers