Rechtenhouder Belgisch voetbal komt met sportzenders

woensdag 1 juli 2015

Mediabedrijf MP & Silva, dat vorig jaar de rechten van het Belgische eersteklassevoetbal heeft gekocht voor een periode van 6 jaar wil met 2 sportzenders starten in ons land.

De zenders zullen Eleven en Eleven Sports gaan heten. Dat heeft de Italiaanse ondernemer Andrea Radrizzani bekendgemaakt. Eleven zal de nadruk leggen op voetbal en op Eleven Sports zullen ook andere sporten te zien zijn. Wat er precies te zien zal zijn wil Radrizzani nog niet kwijt, maar volgens de krant De Tijd biedt MP & Silva mee voor de Belgische uitzendrechten van ondermeer de Franse en Italiaanse voetbalcompetitie.


De Jupiler Pro League, de Belgische eerste klasse, zit voorlopig nog bij Telenet en Proximus en zal dus niet direct bij de nieuwe sportzenders te zien zijn. Maar Radrizzani benadrukt dat voor de toekomst alle pistes openliggen.

Bron: deredactie.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers