'Reizen Waes' genomineerd voor AIB Media Excellence Award

woensdag 1 oktober 2014

Het Eén-programma 'Reizen Waes' werd genomineerd voor de prestigieuze AIB Media Excellence Awards 2014. Het programma dingt als enige Belgische genomineerde naar goud in de categorie 'International Current Affairs Documentary'.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking op 5 november, in Londen. deMENSEN en Eén zijn uiteraard zeer trots op deze nominatie.


De genomineerde aflevering is die waarin Tom naar Turkmenistan trekt, een van de meest geïsoleerde landen ter wereld. De president houdt het land in een ijzeren greep en buitenlandse journalisten komen er normaal gezien niet in. Tom kreeg wel toestemming om een reisdocumentaire te maken, maar dat bleek bijzonder moeilijk. Persvrijheid is zo goed als onbestaande in Turkmenistan.

AIB Media Excellence Awards
De AIB International Media Excellence Awards worden uitgereikt door de Association for International Broadcasting. Met deze prijzen bekroont de organisatie jaarlijks de beste televisie-, radio- en online producties wereldwijd. Het festival is dit jaar aan zijn tiende editie toe. De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens een gala op 5 november, in Londen. In 2010    werd deMENSEN nog genomineerd voor een AIB award met de Canvas-documentaire 'Low Impact Man', in de publiekscategorie 'Best Coverage of Climate Change'.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers