Scenario afgevoerde 'FC De Kampioenen'-film gelekt

donderdag 13 augustus 2009

Het scenario van de uit preproductie-gehaalde 'FC De Kampioenenfilm' is gelekt. In haar editie van deze week publiceert weekblad Story het afgevoerde filmscenario. Het verhaal, van de hand van VRT-scenarioschrijver Koen Vermeire, kon de acteurs maar weinig boeien. Daarom werd een tijdje geleden beslist, de stekker uit de productie te trekken.

‘Ordinair, plat en niet grappig.’ Zo omschrijven verschillende 'FC De Kampioenen'-acteurs het onlangs afgevoerde scenario. Met hun weigering voor het filmscenario komt ook een eind aan de populaire Eén-reeks. Na 20 jaar werd beslist dat reeks 20 de laatste zou zijn. ‘Het thema was eigenlijk vriendschap’, aldus scenarist Koen Vermeire 'Het is cynisch dat een film met dat onderwerp net op deze manier ten onder gaat.'  
 
Oja, en wat is het afgevoerde scenario dan? Wel, alles zou draaien om de zoektocht naar een diamant. Op die manier zouden de voetbalvrienden 'Pascalleke' uit de klauwen van een gemene boevenbende kunnen houden. Ook werd er gewag gemaakt van een, en luister goed, oversekste rechter en zijn biseksuele vrouw, die koste wat het kost, het heilige 'Doortje' zouden willen verroveren. Als kers op de taart zou er zelfs een scène inzitten waarin alle ex-Kampioenen; Oscar (Carry Goossens), BTW (Jakob Beks), DDT (Jaques Vermeire) en ook Pico (Walter Michiels) in een rusthuis zitten te kaarten. 
 
Alle mogelijke comebacks en driftige rechters ten spijt. Het scenario kon de kampioenenacteurs maar weinig bekoren. 'In zo'n ordinaire film hadden wij geen zin' zo zegt één van de acteurs.

Bron: Clint.be



Lees ook:
VRT trekt stekker uit 'FC De Kampioenen'
Acteurs 'F.C. De Kampioenen' begrijpen beslissing om te stoppen
Danni Heylen ('FC De Kampioenen') toch niet onder het mes
Danni Heylen ('FC De Kampioenen') tuimelt van paard

DOSSIER: 'F.C. De Kampioenen' - de film

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers