Sinterklaas was vandaag in Antwerpen voor filmopnames

maandag 4 mei 2015

Sinterklaas begin mei in Antwerpen? Het lijkt een beetje vreemd, maar er is een goede reden voor. Vandaag werden op de Grote Markt namelijk opnames gemaakt voor 'Ay Ramon!', de Sinterklaas-film van Sylvester Productions en Ketnet in regie van Stijn Coninx en naar een scenario van Hugo Matthysen.

De pers was vandaag uitgenodigd voor een fotoshoot. De film is dit najaar te zien in de bioscoop en wordt verdeeld door Paradiso Films.


Sinterklaas heeft een tijdje geleden aan Stijn Coninx gevraagd om één van zijn avonturen van de afgelopen jaren te verfilmen. 'Ik vind dat een grote eer', zegt de regisseur, 'Want al is de Sint ook maar een mens, toch blijft hij legendarisch!'

En daarom is Sinterklaas dezer dagen dus in het land voor de opnames van de film. Want uiteraard speelt hij zichzelf in 'Ay Ramon!'. Dat er een film komt over de Sint is eigenlijk niet zo verwonderlijk, want Sinterklaas is een echte filmliefhebber.

Over 'Ay Ramon!' en de fotoshoot had hij de volgende boodschap voor de aanwezige pers:

Beste perslieden,

De mooiste films zijn doorgaans die rolprenten waarin daken een hoofdrol spelen. Daarbij  denkt iedereen spontaan aan Fiddler on the Roof en Cat on a Hot Tin Roof. Maar we hebben natuurlijk ook nog Mary Poppins, Sous les toits de Paris, Horseman on a Roof en zovele andere. Nu wordt Ay Ramon! aan dat lijstje toegevoegd. Uit het bovenstaande mag blijken waarom ik daar met veel plezier mijn medewerking aan verleen.

Jullie krijgen vandaag de gelegenheid om een kijkje te komen nemen bij de opnames. De persvrijheid verbiedt mij jullie te vragen braaf te zijn tijdens dat bezoek. Toch zou ik jullie willen verzoeken om op dat moment kauwgum noch mobiele telefoon te gebruiken, om het onderscheid tussen ‘noemen’ en ‘heten’ in acht te nemen, en om collega’s die misschien minder hoge oplages of kijk- en luistercijfers halen, niet te pesten. Ik dank jullie daarvoor.

Met genegen groeten,

Sint Nicolaas

Het verhaal van 'Ay Ramon!'
'Ay Ramon!' gaat over de mysterieuze verdwijning van het paard van Sinterklaas en zijn verzorger Ramon tijdens de reis vanuit Spanje naar Vlaanderen, en de gevolgen daarvan voor de Sint, Zwarte Piet en hun vrienden.

Zoals elk jaar komt de Sint met de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij kijkt uit naar het weerzien met zijn trouwe paardenverzorger Ramon Iglesias en zijn paard Slechtweervandaag. Die komen namelijk nooit mee met de boot, maar reizen over land omdat Slechtweervandaag anders zeeziek zou worden. Maar Ramon en Slechtweervandaag zijn niet op de afspraak in Antwerpen. Waar zijn ze? Wat is er gebeurd? Sinterklaas-expert professor Van den Uytleg, zijn geliefde Conchita Garcia, de huishoudster van de Sint, Zwarte Piet, de kapiteins Paelinckx en Verscheepen: allemaal gaan ze op zoek naar Ramon en Slechtweervandaag. Want als die er niet zijn tegen zes december, dan kan de Sint niet over de daken rijden om de pakjes bij de kinderen te brengen…

Hoe dat afloopt, dat zien we dit najaar in 'Ay Ramon!'.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers