Soulwax vraagt Canvas zendschema aan te passen

zaterdag 18 april 2015

Iedere zondagavond brengt Canvas in 'Headliners' muziekdocumentaires op het scherm. Voor zondag 19 april stond 'Soulwax XL' gepland, maar in extremis schrapt Canvas op vraag van het management van Soulwax deze documentaire.

'Soulwax XL' past perfect in de reeks 'Headliners', dacht men bij Canvas. Er werden ook volop trailers uitgezonden om de kijkers warm te maken voor de reconstructie van het succesverhaal van de Dewaele-broers. Alleen was er bij Canvas niemand op het idee gekomen om het management van Soulwax op de hoogte te brengen.

En daar waren ze niet 'amused' met de plannen voor de uitzending. De band doet het rustig aan en ziet pas in het najaar redenen om opnieuw in de spotlights te staan. Dan komt o.a. de soundtrack van de film 'Belgica' uit.

Op het laatste nippertje ging de VRT dan toch een gesprek aan met het management en werd er pas vrijdag beslist om het zendschema aan te passen. 'In overleg met het Soulwax-management bleek dat er dit najaar een actuelere aanleiding is om Soulwax XL uit te zenden', verklaart VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. Canvas brengt zondag 19 april in de plaats de documentaire 'The Sound of Belgium' over Jozef Devillé over de geschiedenis van de dansmuziek.

Bron: De Morgen


 

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers