Sven Gatz (Open VLD) minister van media

vrijdag 25 juli 2014

Brusselaar Sven Gatz wordt voor Open VLD minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel in de nieuwe Vlaamse regering. Gatz keert voor deze functie terug naar de politiek nadat hij er in 2011 mee stopte om directeur van de Belgische Bierbrouwers te worden.

Sven Gatz wordt dus de nieuwe voogdijminister van de Vlaamse openbare omroep VRT. Hij volgt SP.a-minister Ingrid Lieten in die functie op.


Als mediaminister wachten hem heel wat uitdagingen. Zo staat ondermeer in het regeerakkoord dat het derde VRT-net OP12 geen eigen programma's meer zal maken en dat de omroep opnieuw zal moeten besparen en personeel moet doen afvloeien.

De Vlaamse Regering zal ook een studie bestellen die de opdracht van de VRT in het gewijzigde medialandschap moet evalueren. En daarnaast wordt er binnenkort ook onderhandeld over een nieuwe beheersovereenkomst voor de openbare omroep.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers