Telenet schrapt BBC, ZDF, France 2 en RAI uit analoog aanbod

donderdag 1 maart 2012

Telenet snoeit nog meer in zijn analoge aanbod. Het telecombedrijf zet de analoge kijkers binnenkort zonder BBC1, BBC2, ZDF, France 2 en de Italiaanse openbare omroep RAI. Ondanks deze dratische maatregel is Telenet niet van plan het analoge aanbod helemaal af te schaffen. Maar door het schrappen van deze zenders, komt er meer ruimte vrij op de kabel voor internet en digitale kanalen.

Om nog meer mensen te laten overschakelen op digitale televisie, plant het binnenkort een speciale mediacampagne. Op dit moment zijn er 1,4 miljoen digitale kijkers en nog 800.000 analoge kijkers bij Telenet.


Ondertussen lanceerde Telenet ook een nieuwe versie van hun mobiele applicatie Yelo. Daarop zijn een pak zenders toegevoegd, waaronder de zenders van SBS Belgium en een pak franstalige kanalen.

Bron: Deredactie.be.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers