'Top Gear' verhuist naar 2BE

donderdag 19 februari 2015

Het populaire Britse entertainmentprogramma 'Top Gear' zal voortaan bij 2BE te zien zijn. De zender start meteen dit voorjaar met het uitzenden van het 22ste seizoen.

Ook in dit nieuwe seizoen trakteren kwajongens Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May en The Stig de kijker op merkwaardige tests, bijzondere roadtrips, gierende banden én – hoe kan het ook anders – een stevige portie pittige humor.


Ricus Jansegers, programmadirecteur MEDIALAAN: ''Top Gear' is al lang veel meer dan een autoprogramma pur sang: je hoeft geen autofreak te zijn om dit programma entertainend te vinden. We zijn enorm blij dat we de komende tijd alle nieuwe seizoenen en specials van dit sterke merk bij 2BE kunnen brengen. De humor met een fijne knipoog die de reeks uitademt sluit perfect aan bij het DNA van 2BE.'

De eigenzinnige en grappige stijl van Jeremy, Richard en James maakt dat het programma ondertussen is uitgegroeid tot een wereldwijd succes. In 2005 won 'Top Gear' ook een Emmy-award in de categorie 'non-scripted entertainment'. Datzelfde jaar werd het programma ook bekroond met een BAFTA-award in de categorie 'best features'.

In het 22ste seizoen zullen opnieuw heel wat supercars, maar ook andere minder voor de hand liggende voertuigen getest worden. Daarnaast zullen Jeremy, Richard, James en The Stig weer heel wat uniek uitgestippelde races en absurde challenges uitvoeren.

Ook bij celebs is 'Top Gear' bijzonder geliefd. In het nieuwe seizoen kruipen o.a. Ed Sheeran en Will Smith achter het stuur. Doorheen de jaren deden al heel wat beroemdheden dat: onder meer Jamie Oliver, Hugh Grant, Lionel Richie, Usain Bolt, Tom Cruise, Cameron Diaz, Rowan Atkinson en will.i.am toonden er hun driving skills.

Top Gear is een format onder licentie van BBC Worldwide.

'Top Gear', dit voorjaar bij 2BE.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers