Via Euregio verdubbelt zendgebied

zaterdag 19 april 2014

'Via Euregio' het samenwerkingsverband tussen 7 regionale televisie zenders uit de Euregio Maas-Rijn heeft een nieuwe partner: NRW TV uit Noord Rijn Westfalen. Voor de betrokken zenders is dit belangrijk nieuws gezien het zendgebied hierdoor vergroot van 5 miljoen naar 10 miljoen potentiële kijkers

In 2012 jaar sloegen zeven regionale televisiezenders van de Euregio Maas-Rijn de handen in elkaar om het programma Via Euregio te maken. Het concept: de zenders wisselen reportages uit, ondertitelen ze in hun respectieve talen en realiseren op die manier een internationaal programma dat wordt uitgezonden in Belgisch Limburg, Luik, Verviers, Nederlands Limburg en het Duitse grensgebied rond Aken.


Via Euregio won in 2013 de prijs van de Europese Burger en is ondertussen een vaste waarde op de betrokken zenders TV Limburg (Hasselt), TV Limburg Nederland (Roermond), BRF Eupen, Télévesdre Verviers, RTC Liège en Center TV Köln en Aachen.

'Enkele maanden geleden kondigde de zevende partner Center TV Aachen de fusie aan met Center TV Köln', zegt Johnny Put van TV Limburg.

NRW TV is een belangrijke regionale speler in Noord Rijn Westfalen. De uitzendingen gebeuren vanuit Düsseldorf. De zender bereikt een gebied waar meer dan 5 miljoen mensen wonen. Zo kunnen de reportages vanaf volgend weekend zelfs bekeken worden tot in het Noord Duitse Münster. Vanaf september 2014 zal NRW ook maandelijks een reportage aanleveren uit hun regio.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers