Vlaamse senioren krijgen eigen tv-zender

vrijdag 23 juni 2017

Vanaf 15 juli is Vlaanderen weer een televisiezender rijker. Het gaat om Eclips TV dat zal uitzenden in het basispakket van Telenet en Proximus. De nieuwe zender presenteert een mix van eigen reportages, een spelprogramma en tv-klassiekers.

Senioren worden in het huidige tv-aanbod in Vlaanderen teveel over het hoofd gezien, zo vinden ze bij Zorgroep Eclips dat het initiatief nam om een eigen kanaal voor deze doelgroep op te richten. En vanaf 15 juli is het zover. Eclips TV start dan de uitzendingen. Eerst nog met een voorlopig schema, vanaf midden oktober op volle kracht. Regisseur Julien ('suske') Vrebos zal reportages maken over 'kwetsbare mensen', er komt een dagelijks programma met bewegingsoefeningen én een spel om het geheugen te trainen. Verder wordt er ook onderhandeld met de VRT om klassiekers als 'De Collega's' en 'Slisse & Cesar' weer te gaan uitzenden. De zender is gevormd naar het voorbeeld van Omroep MAX, de succesvolle publieke seniorenomroep in Nederland.


Eclips TV is een iniatief van Zorggroep Eclips dat in 15 steden diensten voor senioren aanbiedt. Volgens de directeur van Eclips is het de bedoeling om goede, professionele, televisie te maken.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers