VRT censureert omstreden interview 'De Afspraak'

maandag 12 oktober 2015

Na een storm van kritiek op Twitter heeft de hoofdredactie van VRT Nieuws een interview uit 'De Afspraak' verbannen van alle platformen. Tijdens het interview vertelde de teruggekeerde Syrië-strijder Younes Delefortrie over de lancering van zijn boek bij Bart Schols.

Het live-interview zorgde voor een aantal omstreden uitspraken waarop een storm van kritiek uitbrak op Twitter.  Ook VRT-hoofdredacteur Björn Soenens moeide zich in het debat en liet weten dat het bewuste fragment verwijderd werd van DeRedactie.be. Hij gaf ook volgende verklaring: 'Uitspraken Y. strookten niet met democratische waarden en te weinig journalistiek ter discussie gesteld. Daarom'.


Later op de avond kwam er een persbericht van het college van hoofdredacteurs van de VRT: 'Tijdens het studiogesprek werden door de geïnterviewde een aantal uitspraken gedaan die strijdig zijn met de democratische waarden en die onvoldoende ter discussie werden gesteld. Dit studiogesprek kwam live op antenne en beantwoordt niet aan de journalistieke normen van VRT Nieuws.'

Of dit ook verdere gevolgen heeft, zal ongetwijfeld later deze week blijken.


Lees ook:
Canvas en VIER slecht begonnen aan nieuw televisieseizoen
Goed Bekeken?!: 'De Afspraak' op Canvas

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers