VRT gaat samenwerken met Netflix

donderdag 18 september 2014

De VRT en de Amerikaanse videodienst Netflix gaan samen in zee. Dat kondigde Reed Hastings, topman bij Netflix, aan in het VRT-programma 'Koppen'. Ook Jean Philip De Tender, algemeen manager VRT-televisie, bevestigde de samenwerking.

Voorlopig zullen er zes VRT-programma’s beschikbaar zijn op Netflix.


Netflix is een online videotheek die wereldwijd al 50 miljoen gebruikers heeft. Nu komt de zender ook naar ons land. Voor een vast maandelijks bedrag kan de kijker onbeperkt series en films bekijken. Netflix kan bekeken worden op alle apparaten met internetverbinding. Een laptop, smartphone of zelfs een spelconsole. Tevens kan de kijker onbeperkt series en films bekijken en zelf beslissen wanneer en hoe lang hij wil kijken. Een hele nieuwe manier om televisie te kijken, dus.

Ons kijkgedrag is aan het veranderen en daar wil VRT met haar programma’s op inspelen.' Dit is in de eerste plaats een service voor de mediagebruiker, die vandaag live en lineair wil kijken, maar anderzijds ook wanneer het hem of haar uitkomt', zegt algemeen manager televisie Jean Philip De Tender.

'Koppen' kon een exclusief interview versieren met Netflix-topman Reed Hastings.  'Televisie heeft zijn nut gehad de afgelopen decennia, maar binnen 20 jaar bestaan de zenders niet meer in de vorm zoals we ze vandaag kennen. Televisie kan je tegen dan nog het beste vergelijken met een telefoon met kabel; iedereen heeft het nog, maar niemand gebruikt het', aldus Hastings.

Bron: deredactie.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers