VTM lanceert eerste eigen webserie 'Dubbelspel'

vrijdag 27 mei 2016

Deze zomer lanceert vtm.be een exclusiviteit: een eerste eigen online serie, 'Dubbelspel'. Een dagelijkse reeks vooral voor jongeren die alleen te volgen zal zijn via vtm.be en de vtm-app.

'Dubbelspel' is het verhaal van de jonge Laura, een meisje dat het wil maken in de wereld van beauty en glamour. Schrijver is Hugo Van Laere, eerder al verantwoordelijk voor het succes van telenovella's 'Sara' en 'David'.  Op vtm.be kon je de voorbije zomers al kijken naar webisodes van 'Wie is Thomas Feyaerts?' en 'De Zaak Bart', die telkens verder bouwden op verhaallijnen van 'Familie' en heel wat fans bereikten. 'Dubbelspel' wordt voor vtm.be nu de eerste volledig originele reeks.


De opnamen voor de webserie beginnen volgende week, er worden dertig afleveringen van ongeveer 3 minuten ingeblikt. De reeks start in de loop van juli. Vanaf dan zullen fans Laura en haar vrienden ook kunnen volgen via sociale media. De personages krijgen een eigen Facebookprofiel, en ook via Pinterest en Instagram kunnen kijkers nog meer content en info krijgen.

De cast van 'Dubbelspel' heeft een mix van vertrouwde gezichten en nieuwelingen. Belangrijke rollen zijn voor Ann Tuts ('F.C. De Kampioenen', 'Amateurs', 'Bevergem'), Peter Van Asbroeck ('Wittekerke', 'Thuis'), Anthony Arandia ('Louislouise'), Nathan Naenen ('Altijd Prijs', VTMKZOOM), Pieter Verelst ('Familie') en Jacob Ooghe ('Familie', 'Voor Wat Hoort Wat'). De hoofdrol is voor nieuwkomer Tinne Ceuppens als Laura. Annelies Boel speelt haar beste vriendin Mieke.

'Dubbelspel' is een eerste groot project van het nieuwe productiehuis KAMERAKI, in nauwe samenwerking met TvBastards.

'Met KAMERAKI willen we jonge gepassioneerde videomakers volop kansen geven om bij te leren, te experimenteren en te groeien. Dat we nu de allereerste web-exclusieve fictiereeks, die volledig los staat van televisiecontent, mogen ontwikkelen voor vtm.be is een geweldige kans voor ons jong team', aldus Els Vercauteren van KAMERAKI.

KAMERAKI is begin dit jaar opgericht binnen MEDIALAAN, als een intern productiehuis dat focust op online innovatie. De ploeg van jonge videomakers wil zowel  exclusieve online beleving brengen voor de radio- en tv-merken van MEDIALAAN, als content die volledig los van die merken staat.

VTM

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers