VTM stelt hoofdcast 'Patrouille Linkeroever' voor

maandag 4 mei 2015

Maandag zijn de opnames gestart voor de VTM-serie 'Patrouille Linkeroever', een nieuwe 10-delige komische reeks over de belevenissen van het lokale politiekorps op de Antwerpse Linkeroever.

De binnenopnamen hebben plaats in de lokalen van de Antwerpse zeescouts. De hoofdcast bestaat uit Jonas Van Geel, Nico Sturm, Gène Bervoets, Mieke De Groote, Kevin Janssens en Eva Binon.


De reeks werd geschreven door Jef Hoogmartens, en is het geesteskind van Jonas Van Geel, Jef Hoogmartens en Jeroen Van Dyck. De regie is in handen van Dries Vos.

'Patrouille Linkeroever' vertelt het verhaal van het lokale Antwerpse politiekorps. Een cameraploeg werd namelijk uitgestuurd om een reality-reeks te maken over het reilen en zeilen bij de politie op Linkeroever. Wat ze er aantroffen was echter het meest incompetente politiekorps van Vlaanderen.

Linkeroever is een rustige plaats, maar de rust wordt er wel verstoord door het politiekorps. En uiteraard is dit niet de bedoeling want de politie moet eigenlijk de rust waarborgen. Het probleem is echter dat de zes politieagenten er van overtuigd zijn dat zij de besten zijn. Niettegenstaande ze onbekwaam, lui, onhandig en ronduit een gevaar betekenen voor iedereen rondom hen, zijn ze er van overtuigd dat de mensen thuis eindelijk eens écht politiewerk te zien krijgen.

Jonas Van Geel neemt de rol van Johannes Geubbels voor zijn rekening, een jonge commissaris die echter over niet het minste gezag beschikt. Volgens hem zijn de camera's de ideale manier om aan de rest van de wereld te laten zien wat een fantastisch werk zijn korps levert.

Nico Sturm speelt inspecteur Dave Duyns, in theorie een goede agent, maar hij heeft van alles schrik en zit vol complexen.

Gène Bervoets neemt de rol van aspirant-inspecteur Pol Doornik voor zijn rekening. Hij is een oud-rijkswachter van de oude stempel. Hij is voor de harde aanpak, nultolerantie is zelfs te toegeeflijk voor hem.

Mieke de Groote speelt agente Liliane Verdonckschot. Zij was een goede agente maar sinds haar man haar verlaten heeft is zij verbitterd, levensmoe en hoeft er voor haar niets meer.

Kevin Janssens is Bruce Tavernier, in alles een top-flik, althans dat denkt hij zelf. Hij is een blok testosteron en alles wat hij doet is in vijfde versnelling.

Eva Binon maakt de hoofdcast rond als aspirant-agent Sakia Van Deun. Zij is een jonge, sexy, domme agente en helemaal complexloos. Zij is blij dat ze deel uitmaakt van het politiekorps van Linkeroever.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers