Zweden wint Eurovisiesongfestival 2015, Loic Nottet knap 4de

zondag 24 mei 2015

Zweden heeft met Mans Zelmerlöw voor de zesde keer het Eurovisiesongfestival gewonnen. Hij haalde het overtuigend van Rusland en liet ook Italië achter zich.

Maar nog belangrijker is dat onze Belgische deelnemer, Loïc Nottet, met zijn eigen geschreven en gecomponeerd nummer 'Rhythm Inside', een knappe vierde plaats wist te behalen. Hij kon maar liefst 217 punten sprokkelen en kreeg van zo goed als elk land punten. Dat is het beste resultaat ooit voor een Belgische inzending sinds de introductie van het systeem met de halve finales.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers