Groen licht voor Olympisch televisiekanaal

maandag 21 juli 2014

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) keurde het voorstel van voorzitter Thomas Bach goed om een Olympisch televisiekanaal op te richten.

Een permanent Olympisch televisiekanaal moet de Olympische sporten ook buiten de Olympische spelen promoten. Dat is wat het IOC graag zou willen. De organisatie wil de jeugd ook warm maken voor de Olympische gedachte.


Toekomst Olympische Spelen
Bij de totstandkoming van het televisiekanaal zullen de makers zich baseren op het model van National Geographic Channel. Voor de totstandkoming van de zender zal het IOC een beroep doen op sportfederaties, nationale Olympische comités, televisienetwerken en sponsors.

Het idee voor een eigen televisiekanaal werd goedgekeurd in het Zwitserse Lausanne. Daar vergaderden de voorzitter en de 16 andere IOC-leiders over de toekomst van de Olympische Spelen.

In december wordt het plan van een Olympisch televisiekanaal ook aan de andere IOC-leden voorgelegd tijdens een speciale vergadering in Monaco.

Bron: deredactie.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers