Homogemeenschap reikt homo-award uit op Eurovisiesongfestival

zaterdag 2 mei 2015

De Europese gay lifestylezender OUTtv is opnieuw met een grote online poll gestart waarbij ieder jaar meer dan 3.000 holebi's uit zowel Vlaanderen en Nederland op hun favoriete Eurovisiesongfestivalnummer stemmen.

In de poll kan er enkel gestemd worden op de huidige deelnemers van het Songfestival. De uiteindelijke winnaar van de poll krijgt de felbegeerde OUTmusic Award mee naar huis. Tenslotte wordt zijn of haar lied ook uitgeroepen tot homonummer van het jaar.


'In tegenstelling tot andere awards zoals de jaarlijkse Barbara Dex Award voor slechtst geklede artiest, wordt de OUTmusic Award uitgereikt voor de start van het Songfestival eind mei', vertelt Marc Putman, CEO OUTtv Europe. 'Bij de OUTmusic Award draait het enkel om het nummer. Er wordt niet gekeken naar de artiest, het optreden of de persoonlijke boodschap van de artiest.'

Het is de zesde keer dat OUTtv de award in aanloop van het Songfestival uitreikt. Al sinds 2010 stemt de Europese homogemeenschap op hun favoriete songfestivalnummer van het jaar. In totaal wisten de OUTtv-stemmers de winnaar drie keer te voorspellen: in 2010, 2012 en 2013.

'Homo's hebben een goede voeling met muziek. Toch kan de winnaar niet altijd voorspeld worden. Vorig jaar werd de OUTmusic Award verrassend genoeg overhandigd aan de Zweedse Sanna Nielsen. De Oostenrijkse Conchita Wurst, die vooral tijdens en na het Songfestival een sterk homo-icoon geworden is, eindigde in de OUTtv-poll nipt op de tweede plaats. Het bewijs dat er dus puur op basis van het lied gestemd wordt en niets anders', aldus Putman.

Stemmen kan tot en met 13 mei via http://www.out.tv of via de rechtstreekse link http://s.ocial.nl/8645.

De winnaar van de OUTmusic Award wordt op woensdag 20 mei in het OUTtv-programma 'Vienna Calling' en op de OUTtv- website bekendgemaakt.

Persbericht OUTtv
http://www.out.tv

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers