Turner Broadcasting en Warner Bros. sluiten deal voor nieuwe Boomerang-series

woensdag 1 juli 2015

Turner Broadcasting en Warner Bros., de twee Time Warner bedrijven, hebben aangekondigd dat zij hun huidige partnership verder zullen aanhalen.

De wereldwijde overeenkomst, die verder bouwt aan de twee-netwerk-strategie van het bedrijf, versterkt met deze originele content de positie van het onlangs gerebrande Boomerang, het geliefde netwerk boordevol grappige en tijdloze animaties.


De overeenkomst omvat de allereerste originele content die exclusief voor Boomerang wordt ontwikkeld: bijna 450 halve uren aan programmering van Warner Bros. Animation. De content gaat wereldwijd in première op alle Boomerang-kanalen en enkele internationale Cartoon Network-kanalen en de potentiële Turner Broadcasting-crossover kanalen Pogo, Boing, Toonami en Cartoon Network (V.S.).

Boomerang verkrijgt door deze overeenkomst ook toegang tot het klassieke animatieportfolio van de Hanna-Barbera, MGM en Warner Bros. Animatio, met in totaal 3.500 titels. Met een keuze uit ‘s werelds grootste bibliotheek op het gebied van animatie, inclusief hedendaagse klassiekers van Cartoon Network Studios,  bestaat de TV programmering van Boomerang uit tijdloze klassiekers als Tom and Jerry, Looney Tunes en Scooby-Doo! De programmering spreekt meerdere generaties aan en jong en oud zullen dan ook bij uitstek samen van de programma’s op de zender genieten.

'Turner Broadcasting heeft een sterke wereldwijde business op het gebied van kinderen en families en onze nieuwe partnership met Warner Bros. biedt verschillende nieuwe mogelijkheden die bijdragen aan de strategische groei van het merk Boomerang', aldus Christina Miller, President and General Manager, Cartoon Network, Adult Swim, Boomerang.  'Dankzij deze verdergaande relatie met onze zakelijke partners kunnen we nieuwe content maken die onze fans zowel op het scherm als op andere platforms interessant vinden en kunnen onze tijdloze franchises verder groeien, niet alleen via Boomerang maar ook via ons wereldwijde kids en familie bedrijfsportfolio.'

Sam Register, President, Warner Bros. Animation and Warner Digital Series, zegt: 'Het televisielandschap wordt steeds drukker en we zijn dan ook ontzettend gelukkig dat we door dit belangrijke nieuwe partnerschap kunnen beschikken over één van de grootste animatiebibliotheken, met ‘s werelds meest iconische en hooggewaardeerde personages. De deal betekent een spannende creatieve mogelijkheid om deze enorme collectie verder te onderzoeken, nieuwe en interessante programmering gebaseerd op deze geliefde personages te ontwikkelen en deze vervolgens te introduceren aan een nieuwe generatie families.'

De eerste nieuwe originele serie die dit najaar op Boomerang in première gaat van Warner Bros. Animation is 'Be Cool Scooby Doo!', een gloednieuwe 22-minuten durende geanimeerde comedyserie over Scooby en zijn vrienden met een moderne, komische twist. Deze keer werkt de groep hard aan hun persoonlijke problemen, terwijl ze eindeloze, hersenbrekende mysteries oplossen die hen te wachten staan. Later dit najaar volgt 'Wabbit – A Looney Tunes Production' en schittert Bugs Bunny in een reeks gloednieuwe korte avonturen waar hij het vooral moet hebben van zijn slimheid tegenover klassieke personages als Yosemite Sam en Wile E. Coyote en een reeks gloednieuwe vijanden.

Persbericht Boomerang

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers