'KRO Streetlab': experimenten over menselijk gedrag

woensdag 20 augustus 2014

Hoe versier je een vrouw? Kom ik makkelijk aan het werk? Waar ligt je personal space? Vier jeugdvrienden zoeken antwoorden op deze vragen in een semiwetenschappelijk programma over menselijk gedrag.

Zij testen elkaar en andere mensen uit in grappige en spannende situaties. Altijd in het kader van een sociaal experiment. 'KRO Streetlab' wordt uitgezonden op 21 en 22 augustus om 22.50 uur op Nederland 3. Iedere aflevering bevat 2 experimenten.


De twee uitzendingen duren elk 10 minuten en bevatten experimenten waarin de vrienden (Daan Boom, Jasper Demollin, Stijn van Vliet en Tim Senders) deels zelf slachtoffer zijn en deels onschuldige mensen onderdeel maken van hun experiment.

Experimenten

Hoe versier je een vrouw?
'Wass will das Weib?' Een vraag die filosofen sinds mensenheugenis tot waanzin drijft. Wat zoeken ze in een man? Is dat zijn uiterlijk? Geld? Of toch juist karakter?

Is dat moeilijk, werken? Kom ik makkelijk aan het werk?
Het is crisis in Nederland, met ongekend hoge werkloosheidscijfers. Het treft alle lagen van de bevolking, van advocaten tot vuilnisman. Hoe komen de jongeren tegenwoordig nog aan een goede baan?

Waar ligt je personal space?
Iedereen heeft recht op privacy, maar waar eindigt dat recht op privacy? En waar begint het? Is dat op 5 meter? 2 meter? 45 centimeter? Wie zal het zeggen?

'KRO Streetlab', aflevering 1, donderdag 21 augustus om 22.50 uur bij de KRO op NPO 3.
'KRO Streetlab', aflevering 2, vrijdag 22 augustus om 22.50 uur bij de KRO op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers